Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Latvijā aizturēta vairāk nekā 14 000 kilogramu smaga koraļļu krava

Aizvadītā gada nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde aizturējusi 14 350 kilogramu koraļļu iežu kravu, kas tranzītā caur Latviju vesta no Ķīnas uz Baltkrieviju bez nepieciešamās atļaujas. Tik apjomīgu koraļļu iežu kravu Latvijas muita ir aizturējusi pirmo reizi, vēsta VID.

Pērnā gada decembra beigās Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā tika pieteikta tranzīta procedūra precēm – koraļļu smiltis un akmeņi akvārijiem. Kontroles laikā radās aizdomas, ka tiek pārvadāti īpatņi vai to izstrādājumi, kas iekļauti 1973. gada Vašingtonas konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (CITES) pielikumos.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji kopā ar Latvijas Dabas muzeja zooloģijas un paleontoloģijas ekspertiem Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā aizturētajām precēm veica ekspertīzi. Saskaņā ar ekspertu atzinumu kravā esošie koraļļu akmeņi atbilduši terminam “koraļļu ieži”, un tos veidojuši akmenskoraļļu jeb mandreporkoraļļu kārtas Scleractinia koraļļi. Šīs sugas īpatņu tirdzniecību ierobežo CITES konvencija, kā arī Eiropas Savienības tiesību akts – regula par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, reglamentējot to tirdzniecību.

Koraļļu iežu izvešanai no Ķīnas un pārvietošanai tranzītā caur Eiropas Savienību bija jāsaņem Ķīnas CITES uzraudzības iestādes izsniegta eksporta atļauja vai reeksporta sertifikāts, ko kontroles laikā kravas pārstāvis nevarēja uzrādīt.

Konfiscētie koraļļu ieži nodoti Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Pavaddokumentos norādītā kravas vērtība - 33 500 ASV dolāru. 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
kriminaalzinja? nopietni? aa, pareizi tak shajaa valstii par smeekje eshanu arii ir kriminaalsods, nebriinos ka kriminaalu var dabuut kaklaa arii par spainii saraktu zemi BEZ ATLJAUJAS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas