Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Liedz ievest vairāk nekā 266 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automobiļu kontroli, novērsa 266 600 cigarešu (13 330 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar armatūras stieņu un kokskaidu granulu kravām, kā arī saldēšanas iekārtā kravas transportlīdzeklī.

Vakar, 2021. gada 22.augustā, VID Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva kontroli, vagonā ar armatūras stieņu kravu konstatēja nedeklarētas preces – cigaretes. Iepakojumos atradās 40 200 cigaretes “NZ” un 59 200 cigaretes "Queen". Kontroles rezultātā kopā izņemtas 99 400 cigaretes jeb 4970 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Grebņevas MKP, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, 2021. gada 22.augustā muitas amatpersonas veica padziļinātu kontroli kādam kravas transporta līdzeklim ar Latvijas transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numuru zīmēm. Saldēšanas iekārtā bija noslēptas 17 200 cigaretes “Camel” (860 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

2021. gada 19.augustā, muitas risku analīzes speciālistiem attālināti veicot caur Indras MKP robežu šķērsojušā vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar kokskaidu granulu kravu. Sadarbībā ar VRS amatpersonām tika veikta kontrole, kuras gaitā kravā tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm. Granulās bija ierakti kopumā 150 000 cigarešu “NZ” (7500 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 45 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas