Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Ludzas iecirkņa darbinieki atklāj divas marihuānas audzētavas

Valsts Policijas (VP) Ludzas iecirkņa darbinieki trešdien atklājuši divas marihuānas audzētavas Isnaudas un Blontu pagastos, portāls Diena.lv uzzināja VP. 

Trešdien, 24.augustā, likumsargi, veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības, Ludzas novada Isnaudas pagastā atklāja marihuānas audzētavu kādā siltumnīcā, kas pieder 1990.gadā dzimušajam vīrietim.

Tika atrasti četri marihuānas augu stādi. Iespējamā vainīgā persona jau ir nopratināta, un savās liecībās nenoliedza, ka nodarbojās ar marihuānas audzēšanu. Pašlaik ir nozīmētas ekspertīzes un turpinās izmeklēšana. 

Tās pašas dienas vakarā Ciblas novada Blontu pagastā, sadarbībā ar VRS Aviācijas pārvaldes speciālās vienības amatpersonām, tika aizturēti divi cilvēki - 1995.gadā dzimusī sieviete un 1996.gadā dzimušais vīrietis. Šoreiz marihuāna tika audzēta brīvā dabā, savukārt personas tika aizturētas marihuānas ražas novākšanas brīdī. Kopā izņemti 14 marihuānas krūmi, kā arī divi iepakojumi ar zaļu un žāvētu marihuānu.

Abos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 256. panta 1.daļas un turpinās izmeklēšana. Šādiem noziegumiem Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Top komentāri

Reālists
R
Smieklīgi, tagad četri stādiņi bildē attēlotajā vecmāmiņas siltumnīcā saucas par 'audzētavu'.
peregars
p
77-tā svarīguma ziņa. Sen bij laiks vismaz dekriminalizēt "zālīti", nevis azartiski piemērot arhaiskus, drakoniskus likumus Eiropas izpratnē..... ( p.s. nu-policija te dara savu darbu, tas tiesa-pret to pretenziju nav)
aha
a
divas jaunas ražotnes nodrošina vairākas jaunas darbavietas un bezdarba sarukumu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas