Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

IDB ierosina apsūdzēt divus policistus par dienesta degvielas liešanu privātajās automašīnās

Iekšējās drošības birojs (IDB) augusta sākumā divās lietās ierosinājis prokuratūrai apsūdzēt divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas par degvielas piesavināšanos, aģentūra LETA noskaidroja IDB.

Abas amatpersonas nelikumīgi izmantoja Valsts policijā izsniegtās degvielas uzpildes kartes un piesavinājās degvielu, veicot tās uzpildi nevis dienesta, bet privātajās automašīnās.

Vienā no kriminālprocesiem konstatētas vairākas epizodes par nelikumīgu degvielas uzpildes kartes lietošanu, un amatpersona tiek turēta aizdomās arī par dienesta automašīnu ceļazīmju viltošanu mantkārīgā nolūkā - čeki par degvielu bija pievienoti dienesta transportlīdzekļu ceļazīmēm un nodoti VP apmaksas veikšanai.

Šī nav pirmā reize, kad policisti pieķerti par valsts degvielas piesavināšanos. LETA jau ziņoja, ka jūnijā IDB ierosināja prokuratūrai divos kriminālprocesos sākt kriminālvajāšanu pret divām Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām un vienu šīs pārvaldes darbinieku par valsts degvielas piesavināšanos.

Izmantojot VP lietošanā esošās degvielas uzpildes kartes, amatpersonas vairākkārt iepildīja degvielu privātpersonām piederošos transportlīdzekļos, kā arī, iespējams, viltoja dienesta automašīnu ceļazīmes mantkārīgā nolūkā, tādējādi radot VP materiālu kaitējumu.

Vienā no kriminālprocesiem konstatētas vairāk kā 20 epizodes par nelikumīgu degvielas uzpildes kartes lietošanu, kā arī dienesta automašīnā nelikumīgi glabāta šaujamieroča munīcija.

Top komentāri

naivums
n
Jauki! Tas vieš naivu cerību, ka drīz pie atbildības sāksim saukt Saeimas deputātus par transporta kompensāciju izkrāpšanu un tamlīdzīgām blēdībām. Bet pagaidām ar skaļu troksni presē sitīsim sīksīkos gariņus un kautrīgi turpināsim klusēt par varas vīru un sievu nedarbiem.
Viktors
V
Polic-isti piesedz polici-stus. Ja jau tiesā 2 tad....Lielākā daļa pašvaldibas un ceļu policisti būtu.. Polic-ijas šefi saprot, ja ķers mazos tad Lielie..... Un protams nebūs kas strādā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas