Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ilustratīvs attēls - VP netrafarētais automobilis

Jūrmalā nepilngadīgi jaunieši atkārtoti nozog vienu un to pašu automašīnu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa darbinieki aizturējuši jauniešus, kas divas reizes pāris nedēļu laikā nozaguši vienu un to pašu automašīnu, portāls Diena.lv uzzināja no VP pārstāvjiem.

Pirms pāris nedēļām Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policija saņēma informāciju par to, ka kādam vīrietim no viņa mājokļa pagalma nozagta automašīna. Jāpiebilst, ka nozagtā automašīna Mazda nebija aprīkota ar signalizāciju un citām drošības sistēmām. Operatīvas meklēšanas rezultātā likumsargi nozagto spēkratu atrada, bet vainīgos toreiz atklāt neizdevās.

Pagājušajā nedēļā, naktī no piektdienas uz sestdienu, Jūrmalas iecirkņa policija atkal saņēma ziņojumu no šī paša vīrieša par to, ka viņam atkal esot nozagta automašīna. Likumsargi nekavējoties uzsāka vainīgās personas un nozagtās automašīnas meklēšanas pasākumus. Par notikušo bija informēta arī Ceļu policija, kas turpat Jūrmalā pamanīja sešus jauniešus stumjam automašīnu, kas atbilda meklēšanā izsludinātā transportlīdzekļa aprakstam. Pārbaudot datus, noskaidrojās, ka šis tik tiešām ir tas pats spēkrats, kas izsludināts meklēšanā. Jauniešu grupa nekavējoties tika aizturēta un nogādāta iecirknī.

Pārrunu rezultātā aizturētie likumsargiem atzinās, ka šo automašīnu viņi nozaguši jau otro reizi. Tātad tika noskaidrots, ka šīs ir tās pašas personas, kas šo spēkratu nozaga arī aizpagājušajā nedēļā.

Jaunieši policistiem skaidroja, ka pirmajā reizē esot staigājuši pa Kauguriem un meklējuši automašīnas, kas nav aizslēgtas. Tad nu viņi uzdūrušies konkrētajam auto, kas bijis novietots kādas daudzdzīvokļu ēkas pagalmā. Pārmeklējot šī transportlīdzekļa salonu, viņi atraduši tā rezerves atslēgas. Jauniešu grupa ar šo automašīnu esot izbraukājušies pa Jūrmalas pilsētu krustu šķērsu un tad to novietojuši kādā citā daudzdzīvokļu ēkas pagalmā. Rezerves atslēgas jaunieši paturējuši sev.

Kā jau minēts iepriekš, toreiz likumsargi nozagto auto atrada, bet vainīgās personas palika neatklātas.

Naktī no 15.decembra uz 16. decembri jaunieši atkal sadomāja pabraukāties ar šo pašu - reiz jau veiksmīgi aizdzīto auto. Aizejot pie automašīnas un mēģinot to atslēgt, jaunieši konstatēja, ka tai uzliktas drošības sistēmas un mašīnā vairs nevar iekļūt. Šis fakts viņus neatturēja no idejas par spēkrata aizdzīšanu, tādēļ tika nolemts to aizstumt.
Kad cietušais vīrietis pamanīja, ka spēkrats atkal ir nozagts, viņš nekavējoties ziņoja Valsts policijai, kā rezultātā jaunieši ar visu auto tika atrasti.

Būtiski, ka aizturētās personas ir nepilngadīgas – 2005.gadā, 2003.gadā, divi 2004.gadā un divi 2002.gadā dzimuši jaunieši.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Atgādinām iedzīvotājiem vienmēr aizslēgt savus transportlīdzekļus un neatstāt tajos vērtīgas lietas, sevišķi jau automašīnas rezerves atslēgas, lai nekļūtu par upuri zagļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas