Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kārtējo reizi atliek lietu par 124 000 eiro izkrāpšanu no valsts

Zemgales rajona tiesa Bauskā šonedēļ kārtējo reizi atlika lietu, kurā par aptuveni 124 000 eiro izkrāpšanu, deklarējot nepamatoti izveidotas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas, apsūdzēts pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma īpašnieks Māris Geriņš.

Lietas iztiesāšana atlikta saistībā ar apsūdzētā saslimšanu. Arī iepriekš tiesa lietu skatīt nevarēja apsūdzētā advokāta slimības dēļ. Plānots, ka nākamā tiesas sēde lietā notiks 3. oktobrī plkst. 10.

Jau vēstīts, ka Bauskas rajona prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai (tagad Zemgales rajona tiesa Bauskā) lietu par aptuveni 124 000 eiro izkrāpšanu, deklarējot nepamatoti izveidotas PVN pārmaksas.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, neminot apsūdzētā vārdu, aģentūru LETA iepriekš informēja, ka apsūdzētais ir uzņēmuma valdes loceklis, kurš saukts pie kriminālatbildības par krāpniecisku darbību veikšanu lielos apjomos.

Kriminālprocesā savāktie pierādījumi norāda uz to, ka apsūdzētais, izmantojot uzņēmumu, kurā bija valdes loceklis, izkrāpa no valsts budžeta naudu kopsummā 123 176 eiro apmērā, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam (VID) uzņēmuma PVN deklarācijas, tajās vairākos gadījumos krāpšanas nolūkos nepamatoti deklarēja palielinātu darījumu vērtību par pasažieru autobusu iegādi no apsūdzētā radiniekiem piederošiem uzņēmumiem. Tādējādi apsūdzētais, būdams valdes loceklis, ar viltu ieguva uzņēmuma tiesības uz PVN pārmaksas atmaksām.

Tāpat apsūdzētais ir nodarbojies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apjomā. Noziedzīgās darbības veiktas 2013. un 2014. gadā.

Sākotnēji lietā ierosināta pret trīs personām, taču pret divām no tām, apsūdzētā radiniekiem, lieta izbeigta, jo viņi nav zinājuši par apsūdzēta nelegālajām darbībām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzētais ir Bauskas novada Ceraukstes pagastā reģistrētā pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma SIA MG Bus īpašnieks un vadītājs Geriņš.

Viņš bijis arī divu nu jau likvidēto - SIA G Bus un SIA Bus TT - uzņēmumu īpašnieks.

Top komentāri

profils
p
Likums "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem." 7. pants. Nepublicējamā informācija AIZLIEGTS publicēt pirmstiesas izmeklēšanas materiālus bez prokurora vai izmeklētāja rakstveida atļaujas. AIZLIEGTA un saskaņā ar likumu tiek sodīta tādu materiālu publicēšana, kuri pārkāpj nevainīguma prezumpciju. AIZLIEGTA un saskaņā ar likumu tiek sodīta masu informācijas līdzekļu izmantošana, lai iejauktos personu personiskajā dzīvē. AIZLIEGTS publicēt informāciju, kura aizskar fizisko un juridisko personu godu un cieņu un ceļ tam neslavu. ( & )
Buks
B
Tos precīzi vajadzīgā brīdī slimojošos advokātus vajadzētu izbarot zvēraudzētavas lapsām. Pēc pirmajiem 3 parējo veselības stāvoklis uzlabotos pārliecinoši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas