Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KNAB izbeidz lietvedību par domes sponsorēto BI-2 koncertu Lucavsalā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad maija vidū izbeidzis lietvedību par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai, kas notikusi īsi pirms pašvaldību vēlēšanām, rīkojot grupas Bi-2 bezmaksas koncertu Lucavsalā.

No Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā ietvertās priekšvēlēšanu aģitācijas definīcijas, secināms, ka par priekšvēlēšanu aģitāciju uzskatāma jebkura publiska darbība, kuras mērķis ir tieši vai netieši publiski popularizēt partiju vai deputāta kandidātu, aicinot par to balsot, vai arī aicinot balsot pret kādu partiju, aģentūrai LETA skaidroja birojā.

Pārbaudes gaitā netika gūti pierādījumi, ka koncerta organizēšanas un norises laikā būtu veikta priekšvēlēšanu aģitācija, proti, partiju pārstāvji būtu uzrunājuši koncerta apmeklētājus, izplatīti priekšvēlēšanu materiāli, popularizēti partiju vēlēšanu saraksti vai deputātu kandidāti. Tāpat priekšvēlēšanu aģitācija nav notikusi arī netiešā veidā.

Līdz ar to, nevar secināt, ka nodibinājuma Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) valdes locekļi, izvirzot priekšlikumu par koncerta rīkošanu, būtu rīkojušies kādas partijas interesēs ar mērķi popularizēt partijas sarakstu vai deputātu kandidātus.

KNAB arī vērsa uzmanību, ka šogad maija sākumā RTAB interneta mājas lapā bija ievietots paziņojums, ka Lucavsalā vasaras sezonu atklās britu poproka dziedātājs Džeimss Arturs, kā arī pilsētniekus priecēs Intars Busulis un grupa Carnival Youth.

Koncerts notika šogad 25.maijā un tā apmeklējums bija bez maksas. Līdz ar to nevar apšaubīt informāciju, ka 2017.gada 27.maija koncerts bija pirmais, bet nav vienīgais pēc Lucavsalas labiekārtošanas pabeigšanas un sezonas atklāšanas koncerti Lucavsalā maija beigās tiks rīkoti katru gadu.

Kaut arī pastāvot priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmēm, nevar uzskatīt koncertu par priekšvēlēšanu aģitāciju, kā arī ar lietas materiāliem nav pieradīts, ka RTAB amatpersonām bija nodoms veikt aģitāciju, izmantojot pašvaldības resursu.

Jau ziņots, ka pērn 27.maijā krievu grupas Bi-2 koncertu Lucavsalā apmeklējuši aptuveni 35 000 cilvēku.

Koncertu rīkoja RTAB. Koncerts apmeklētājiem bija bezmaksas un tas nodibinājumam izmaksāja 203 538 eiro.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja izsludinātajā iepirkumā par koncertu rīkošanu par šādu summu uzvarēja SIA MAK Entertainment.

Par koncerta rīkošanu pirms pašvaldību vēlēšanām KNAB vērsās Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV). Viņš iesniegumā norādīja, ka 70% no koncerta rīkotāja RTAB pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai. Politiķis apšaubījis, ka koncerta rīkošanas izmaksas ir nopelnījis pats birojs. Deputāts pieļauj, ka līdzekļus pasākuma organizēšanā ieguldīs Rīgas pašvaldība, kas rīkojas ar nodokļu maksātāju naudu jeb administratīvo resursu.

Viņš vērsa uzmanību, ka lēmumu par šī pasākuma organizēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periodā varēja pieņemt vienīgi partija Gods kalpot Rīgai un sociāldemokrātiskā partija Saskaņa.

Top komentāri

Neslāvs
N
Nez kādēļ nebija kāda mūsu - Eiropas grupa ?
jānis
j
protams, kāda tur priekšvēlēšanu aģitācija- koncerts par brīvu dienu pirms vēlēšanām. KNAB neko neko tur nevar saskatīt.
Viss kā
V
vienmēr pie mums. Nožēlojami. Nekad no šiem sūdiem netiksim ārā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas