Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kokneses kokaīna lietā Latvijas pilsonis izsludināts starptautiskā meklēšanā

Kokneses kokaīna kravas lietā Valsts policija vienu Latvijas pilsoni izsludinājusi starptautiskā meklēšanā, šodien žurnālistiem apstiprināja Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš meklējamās personas identitāti neatklāja un nekomentēja, vai tas ir presē minētais uzņēmējs Jānis Skrābāns.

Grišins vēlreiz atkārtoja jau iepriekš policijas publiski pausto, ka iespējamais aizdomās turēto loks varētu paplašināties. Policijas amatpersona apliecināja, ka kravas kontrabandas īstais organizators, visticamāk, nav Latvijas pavalstnieks, taču vēl februāra sākumā VP aģentūrai LETA atzina, ka izmeklētājiem ir skaidra atsevišķu personu loma šī nozieguma organizēšanā un realizācijā.

Policija šīs lietas izmeklēšanā joprojām aktīvi strādājot un izmantojot sadarbību ar ārvalstu kolēģiem. Policijas plānos nav aprobežoties tikai ar sākotnēji iegūtajiem pavedieniem, tāpēc izmeklēšana nebūs ātra. Šāda mēroga kravas tiek pārvietotas starp kontinentiem, tāpēc policija sev definējusi uzdevumu "paskatīties daudz plašāk", skaidroja Grišins.

Kriminālpolicijas priekšnieks nekomentēja, vai tiesībsargiem ir zināms, kurā Eiropas ostā krava tika nogādāta, taču atgādināja, ka narkotiku kontrabandas maršrutos no Dienvidamerikas parasti tiek izmantotas lielākās Eiropas ostas.

"Izmeklēšanā vēl priekšā liels darba apjoms. Arī Kriminālistikas pārvaldei vēl jāturpina ekspertīzes izņemtajai kravai. Pēc nepieciešamo izmeklēšanas darbību veikšanas tiks pieņemts lēmums par kravas iznīcināšanu," piebilda Grišins.

Jau ziņots, ka līdz februāra sākumam lietā veiktas 17 kratīšanas un virkne citu procesuālo darbību, kuru gaitā iegūti pietiekami daudz lietisko pierādījumu, tai skaitā arī tādi, kas izmantoti nozieguma izdarīšanā.

"Attiecībā uz to, vai konkrētā vieta, kurā tika atklāta kokaīna krava, jau iepriekš varētu būt saistīta ar narkotiku kontrabandu, policija atzīst - šobrīd izmeklēšanas rīcībā tādu faktu nav," iepriekš norādīja VP preses pārstāve Sigita Pildava.

8.janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību Omega Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - TNT, Badboys, Gold un ar delfīna attēlu.

Sākotnēji policija aizturēja piecus cilvēkus, bet vēlāk - vēl vienu.

Četrām aizturētajām personām piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V. Aģentūrai LETA zināms, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts. Savukārt Agris V. ir bijušais policists Agris Vaivods.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

TV3 raidījums Nekā personīga iepriekš vēstīja, ka šajā lietā policija veikusi kratīšanu uzņēmējam Jānim Skrābānam piederošās kompānijas JS Products birojā. Vai sestā aizturētā un apcietinātā persona ir Skrābāns, patlaban nav zināms, jo VP aizturēto identitātes nekomentē.

VP iepriekš norādīja, ka šāds daudzums kokaīna nebija paredzēts Latvijas tirgum. Tagad policijas uzdevums ir skaidrot, kurā valstī bija paredzēts nogādāt uzieto kravu. Grišins gan iepriekš atzīmēja, ka parasti Latviju narkotiku sūtījumiem izmanto kā tranzītvalsti, narkotikas transportējot uz Skandināviju vai austrumiem.

Top komentāri

Rudis
R
Vai Latvijas policijas prieksnieks ir idiots, debilikis, daunis vai psihiski slims kropli? Tikai padomajiet, Latvijas pilsonis par narkotiku kontrobandu ir izsludinats starptautiskaja meklesana, tacu idiots Grisins, kurs sanem loti lielu algu no Latvijas pilsonu nopelnitas naudas, neatklaj si narkotiku kontrobandista vardu, uzvardu? Loti ceru, ka jauna valdiba so idiotu Grisinu izmetis no si amata, jo sis idiots ir drauds Latvijas tautai, jo nenosauc bandit/kontrobandista vardu, uzvardu un nebridina Latvijas iedzivotajus par noziedzinieka identitati.
konfiscēta
k
nevis izņemta no kr. izjata
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas