Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Konstatēta cigarešu ražotne no kuras, visticamāk, legālā biznesa aizsegā piegādātas cigaretes bez akcīzes markām

Valsts policija Rīgas reģionā konstatējusi cigarešu ražotni, no kuras, visticamāk, legālā biznesa aizsegā, Eiropas tirgum ilgstoši piegādātas cigaretes bez akcīzes markām, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Šovasar Valsts policijas rīcībā nonāca informācija, ka Latvijā atrodas kāda cigarešu ražotne, no kuras Eiropas valstu tirgū ieplūst Richaman markas cigaretes bez akcīzes markām.

Pārbaudot šo informāciju, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 1.nodaļas darbinieki noskaidroja, ka, visticamāk, šīs cigaretes tiek ražotas un realizētas legāla biznesa aizsegā.

Radušās aizdomas par nelegālo cigarešu realizēšanu Eiropas tirgum vēl vairāk pastiprinājās pēc tam, kad šī gada 12.oktobrī Zviedrijas muitas izmeklēšanas daļa Zviedrijā aizturēja kravu ar 1,4 miljoniem tādas pašas markas nelegālo cigarešu, par kurām Valsts policijai bija informācija, ka tās varētu būt izvestas no Latvijā esošās cigarešu ražotnes.

Veicot operatīvās darbības, policija noskaidroja vietu Latvijā, kurā tiek uzglabātas nelegālās cigaretes. Veicot kratīšanu šajā vietā, tika izņemti 1,68 miljoni Richman cigarešu bez akcīzes markām.

Vienlaikus kratīšana tika veikta arī iepriekš noskaidrotajā cigarešu ražotnē, no kuras, visticamāk, cigaretes bez akcīzes markām izvestas. Šajā kratīšanā izņemtas cigarešu ražošanas un cigarešu pakošanas iekārtas, kā arī izņemti gandrīz četri miljoni Richaman markas cigarešu. Lai pārliecinātos, vai nelegālās cigaretes izvestas tieši no šīs legālās ražotnes, Valsts policijā nozīmētas vairākas ekspertīzes.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma organizēšanu aizturēts 1974.gadā dzimis vīrietis, vēl viena persona atrodas meklēšanā.

Top komentāri

Prīdis
P
kāpēc tie krievi netaisa to pisnesu legāli , var taču nopelnīt , protams neuzreiz muljonu, bet tomēr legāli..
?
?
Zviedri stimulēja atrast ražotni pusgada laikā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas