Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Krimināllietu pret narkotiku pienešanā apsūdzēto cietuma uzraugu AT skatīs maijā

Krimināllietu pret bijušo Rīgas Centrālcietuma Uzraudzības daļas uzraugu Dmitriju Andersonu, kurš apsūdzēts par narkotisko vielu neatļautu nodošanu cietumā ievietotām personām, Augstākā tiesa (AT) apelācijas kārtībā plāno skatīt šā gada 2.maijā.

AT preses sekretāre Baiba Kataja informēja, ka iepriekš minēto krimināllietu bija plānots skatīt pērn 16.novembrī, taču todien apsūdzētais izrādījās slims, tāpēc lietas izskatīšanu nācās atlikt, bet nākamās sēdes datums uzreiz vēl netika noteikts.

Lietas izskatīšanu apsūdzētā neierašanās dēļ AT nācās atlikt arī vairākas reizes iepriekš.

Izskatot krimināllietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2009.gada 16.jūlijā Andersonu atzina par vainīgu un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz vienu gadu. Vēlāk Andersona advokāte šo spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT, kas to izskatīs apelācijas kārtībā.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte, Andersonu IeVP Drošības daļas darbinieki aizdomās par narkotiku nodošanu cietumniekiem aizturēja jau 2009.gada februāra sākumā, bet saskaņā ar Latvijas Tiesu portālā pieejamo informāciju Rīgas apgabaltiesā šis kriminālprocess tika saņemts tā paša gada 2.jūnijā.

2009.gada 16.jūlijā Rīgas apgabaltiesa, izskatot lietu pirmajā tiesu instancē, atzina Andersonu par vainīgu noziedzīgos nodarījumos, kas paredzēti Krimināllikuma (KL) 253.1 panta 1.daļā un 309.panta 4.daļā caur 15.panta 4.daļu (nozieguma mēģinājums).

KL 253.1 panta 1.daļā paredzētais noziedzīgais nodarījums ir narkotisko vai psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana vai pārsūtīšana realizācijas nolūkā vai narkotisko vai psihotropo vielu neatļauta realizēšana. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

KL 309.panta 4.daļā paredzētais noziedzīgais nodarījums ir korespondences, naudas, pārtikas produktu vai citu priekšmetu vai vielu neatļauta nodošana personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšana no šādām personām, ja to izdarījis šo iestāžu darbinieks. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Kā iepriekš norādīja Puķīte, 2009.gada pirmajā pusgadā par līdzīga veida noziegumiem tika aizturētas kopumā sešas IeVP pakļautībā esošo iestāžu amatpersonas, divi brīvlīguma darbinieki un 50 ieslodzīto radinieki, kas centušies pasta sūtījumos un pienesumos nodot aizliegtās vielas un priekšmetus. Pret amatpersonām sākti kriminālprocesi, bet pārējie saukti pie administratīvās atbildības.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datubāzē pieejamā informācija, Andersons amata pienākumus Rīgas Centrālcietumā beidzis pildīt 2009.gada 9.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas