Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājā notikušajā dubultslepkavībā vainotais vīrietis atzīts par nepieskaitāmu

Vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par šī gada janvārī Liepājā pastrādātu dubultslepkavību, saskaņā ar psihiatrisko ekspertīzi atzīts par nepieskaitāmu un viņam ieteikts piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada 29.janvāra vakarā Liepājā, kādā Pulkveža Brieža ielas mājā, tika atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtām un sistām brūcēm. Notikuma vietā tika aizturēts 1945.gadā dzimis vīrietis. Policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 118.panta 2.punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētais vīrietis bija savstarpēji pazīstams ar abiem nogalinātajiem vīriešiem. Kopīgās alkohola lietošanas laikā viņš sadūris abus paziņas, kā arī sitis viņiem ar krēsla kāju. No gūtajām traumām abi vīrieši nomira.

Aizdomās turētajam vīrietim tika veikta psihiatriskā ekspertīze, kuras laikā viņš vienu mēnesi atradās medicīnas iestādē. Septembra beigās kriminālprocess nosūtīts Liepājas prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajam. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas