Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lietu par 200 000 latu izzagšanu no Preiļu slimnīcas turpinās iztiesāt septembrī

Apelācijas kārtībā skatāmo krimināllietu par aptuveni 200 000 latu (284 576 eiro) izzagšanu no Preiļu slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā Latgales apgabaltiesa turpinās skatīt 12.septembrī.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, lietas skatīšana uz vēlāku laiku atlikta sakarā ar prokurora lūgumu pieaicināt uz nopratināšanu aizskartās mantas īpašnieku.

Daugavpils tiesas spriedumu minētajā lietā pārsūdzējusi Preiļu slimnīca.

Jau ziņots, ka par aptuveni 200 000 latu izzagšanu no Preiļu slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā apsūdzēto bijušo slimnīcas galveno grāmatvedi Elizabeti Sparāni tiesa atbrīvojusi no kriminālatbildības un piemērojusi viņai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Apsūdzība Sparānei bija celta pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Ar Preiļu rajona tiesas 2013.gada 17.aprīļa spriedumu Sparāne tika atzīta par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanā, un tiesa piemēroja viņai sodu - brīvības atņemšanu uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas un bez policijas uzraudzības.

Apsūdzētā šo tiesas spriedumu pārsūdzēja, un lietas izskatīšana tika nosūtīta Latgales apgabaltiesai, kas šī gada maijā nosūtīja minēto lietu atkārtotai izskatīšanai Preiļu rajona tiesā.

Dažas dienas pēc nozieguma nākšanas gaismā un kriminālprocesa sākšanas Sparāne atbrīvota no darba slimnīcā. Toreizējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Anspoks iepriekš sacīja, ka slimnīcas nauda gadu garumā pa nelielām summām esot pārskaitīta uz Sparānei piederošās zemnieku saimniecības Kumelītes kontu.

Sparāne naudas pazušanu no slimnīcas raidījumam apstiprināja, sakot, ka "varbūt tā arī bija". Tomēr par to, uz kādiem kontiem nauda skaitīta, viņa runāt nevēlējās.

Anspoks uzsvēra, ka tieši viņš atklājis piesavināšanos, tiesa gan - gluži nejauši: "Diemžēl vadītājam šī informācija netiek pasniegta, ja pats neinteresējas, un arī vadītājs nevar visu zināt sīkumos, ka, attiecīgi veicot dažas manipulācijas datorā, nauda tiek pārskaitīta arī uz vienu otru citu kontu. Nejauši to atklāju. Tad arī uzreiz lieta tika nodota policijai, kas ar to nodarbojas."

Nauda ņemta pa dažiem tūkstošiem daudzos piegājienos, domājams, teju desmit gadu garumā. To nav pamanījuši arī auditori, kas ik gadu pārbauda slimnīcu. Uzņēmuma vadītājs uzskata - ja slimnīcas budžets ir aptuveni pusotrs miljons latu gadā, tad pamanīt dažus tūkstošus, kas ik gadu pazūd, nemaz neesot tik vienkārši.

Preiļu slimnīca pieder apkārtējām pašvaldībām, no kurām lielākie daļu turētāji ir Preiļu, Līvānu un Riebiņu novads. 2015.gada 4.septembrī SIA Preiļu slimnīca kapitāldaļu turētāju sanāksmē tika ievēlēts jauns slimnīcas valdes sastāvs, un par tās priekšsēdētāju kļuva Iveta Stare.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas