Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Māte zīdaini vienu atstāja mašīnā, jo devās pie ārsta

Kāds administratīvais sods - brīdinājums vai naudas sods - tiks piemērots mātei, kura vienu pašu slēgtā automašīnā uz vairāk nekā stundu bija atstājusi savu pusgadu veco bērnu, lems Rīgas domes administratīvā komisija. Stāvlaukumā Pārdaugavā automašīnā bērnu ratiņu kulbā gulošo, raudošo mazuli trešdien priekšpusdienā bija pamanījuši garāmgājēji. Viņi par redzēto ziņoja atbildīgajiem dienestiem, kuri mazuli atsvabināja.

Dienai stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane, trešdien pulksten 12.19 pašvaldības policijas dežūrdaļā saņemts izsaukums, ka autostāvvietā Liepājas ielā netālu no Stradiņa slimnīcas mašīnā gandrīz stundu viens atstāts aptuveni pusgadu vecs bērns. «Mēģinājām uzmeklēt bērna vecākus, bet bez rezultātiem,» saka I. Tīmane. Pēc dažām minūtēm ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Tā kā mašīna bija aizslēgta, nācās izņemt logu un atdarīt mašīnas durvis, stāsta dienesta pārstāve Inga Vetere. Bērnu pārbaudīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi. NMPD pārstāve Ilze Bukša saka - par laimi, bērna veselībai nekas nekaitēja, taču bērna atstāšana mašīnā var arī ļoti bēdīgi beigties. «Mašīna ir neliela slēgta telpa, gaiss var sakarst, radot lielu pārkaršanas risku bērnam. Tas var beigties ļoti traģiski,» saka I. Bukša. Turklāt, ja bērns ilgstoši raud, ieslēgts nelielā, sakarsušā telpā, sekas var būt gan psiholoģisks stress, no kura vēlāk var izveidoties neirozes, gan arī skābekļa nepietiekamība, kas rada citas veselības problēmas.

Teju vienlaikus ar mediķiem ieradās arī bērna māte. Pašvaldības policijai viņa skaidrojusi, ka bērnu mašīnā atstājusi vienu tāpēc, ka «viņai bija radušās veselības problēmas un viņa bijusi pie ārsta», pārstāsta I. Tīmane. Policija sievietei noformēja administratīvo pārkāpumu protokolu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. pants par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu paredz šādu sodu - vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem. Par sodu vēl jālemj domes administratīvajai komisijai. Pašvaldības policija sola par notikušo informēt arī bāriņtiesu. I. Tīmane saka - ļoti apsveicami, ka garāmgājēji ziņoja, un viņa aicina par šādiem gadījumiem, kad mazi bērni atstāti bez uzraudzības, noteikti ziņot pa telefona numuru 110 (policijai) vai 112 (glābšanas dienestam). Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa teic - svarīgi, ka policija par šādiem gadījumiem ziņo bāriņtiesai, kura noskaidros, vai ģimenē nav arī citas problēmas.

Top komentāri

OMITE
O
VAJAGA padomat iestadem ..kur novietot berninu spiesta karta ,ja vajadziga mediciniska palidziba ..nevis sodit mati..ierikot siliti ,jeb noalgot kadu pieskatitaju ..ka to dara sheit IRIJA..LAI IZDODAS latvija ..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas