Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mēģinājums noņemt Ukrainas karogu Daugavpilī beidzies ar 23 administratīvā pārkāpuma procesiem un kriminālprocesu

Valsts policija saistībā ar šī gada 14. martā notikušo nesankcionēto sapulci Daugavpilī, kura mērķis bija noņemt pie pilsētas skolas izkārto Ukrainas karogu, sākusi vairākus administratīvos procesus. No tiem 14 administratīvie procesi sākti par sīko huligānismu, pārkāpjot vispārpieņemtās sabiedrības normas un īstenojot Ukrainas atbalsta nopēlumu, astoņi par policijas darbinieku likumīgo prasību nepildīšanu, bet viens par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu. Viena persona sapulces laikā tika arī aizturēta. Tāpat par neslavas celšanu sākts viens kriminālprocess.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas šī gada 14. martā saņēma informāciju par iespējamu iepriekš nepieteiktas sapulces organizēšanu Daugavpilī. Policijai kļuva zināms, ka sapulce tiek organizēta ar mērķi noņemt Ukrainas karogu, kurš izvietots pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes likumsargi ieradās notikuma vietā, lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus un nodrošinātu sabiedrisko kārtību. Pasākuma organizators, kā arī sanākušās personas vairākkārt tika aicinātas pārtraukt pretlikumīgās darbības un atstāt notikuma vietu, taču policijas prasības netika ievērotas.

Šobrīd sākts viens administratīvā pārkāpuma process par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, bet 1978. gadā dzimis vīrietis šī administratīvā procesa ietvaros 14. martā tika aizturēts. Tāpat sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi par policijas darbinieku likumīgo prasību nepildīšanu.

Savukārt saistībā ar Ukrainai un tās tautai paustā atbalsta nopēlumu, kā arī atbalsta sniegšanas nepieciešamības noliegumu sākti 14 administratīvā pārkāpuma procesi. Latvijas valsts ir oficiāli paudusi atbalstu Ukrainai un tās tautai, un jāpiemin, ka atbalsta paušana ir kļuvusi par vispārpieņemtu normu valstī. Ņemot vērā, ka Ukrainas atbalsta nopēluma un nolieguma darbības veiktas, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, traucējot personu mieru un iestāžu darbību, šajos gadījumos procesi sākti par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu piemērojams naudas sods no 70 līdz 100 eiro.

Jāpiemin, ka pēc notikušās sapulces Valsts policija saņēma iesniegumu par neslavas celšanu, goda un cieņas aizskaršanu interneta vidē, kuru īstenoja konkrētās nesaskaņotās sapulces organizators. Valsts policija minēto informāciju pārbaudīs kriminālprocesā, kurš sākts pēc Krimināllikuma 157. panta par neslavas celšanu.

Valsts policija atgādina, ka dažādas personu darbības, kas pauž atbalstu Krievijas īstenotajam karam pret Ukrainu, slavina vardarbību vai to attaisno, kā arī aicina arī citus vērsties pret Ukrainas tautu, ir nepieņemamas un par to likumā ir noteikta atbildība, tajā skaitā arī kriminālatbildība Krimināllikuma 74.1 pantā kontekstā.

Valsts policija aicina ikvienu personu rūpīgi pārdomāt savas vērtības un darbības pret līdzcilvēkiem, valsti un demokrātijas pamatiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas