Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No patēva cietušā 12 gadus vecā zēna lietā aizdomas arī par seksuālu vardarbību

No patēva vardarbības Ventspilī cietušā 12 gadus vecā zēna lietā pastāv pamatotas aizdomas arī par seksuālu vardarbību, aģentūrai LETA atzina Ventspils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Zaiga Rudņicka. Tas, par kāda veida seksuālo vardarbību šajā gadījumā varētu būt runa, tiks skaidrots ekspertīzēs. Norobežojoties no konkrētā gadījuma, bāriņtiesas vadītāja vērsa uzmanību, ka seksuāla vardarbība var būt ne tikai tiešs seksuāls kontakts, bet, piemēram, arī neķītru darbību veikšana vai pornogrāfisku materiālu skatīšanās bērnu klātbūtnē.

Vīrietis vardarbīgi izturējies arī pret zēna māti, kura ir kurlmēma. Kā informēja Rudņicka, tieši vīrieša vardarbīgās izturēšanās dēļ sieviete ar dēlu nonāca krīzes centrā, kur, veicot apskati, secināts, ka zēnam ir ne tikai zilumi, bet arī citas traumas, un viņš nogādāts slimnīcā.

Zēns ikdienā nedzīvoja savas mātes ģimenē Ventspilī, bet gan pie vecmāmiņas Rīgā, kur viņš apmeklēja speciālo izglītības iestādi. Ventspilī puika pavadīja vasaras brīvlaiku.

Ņemot vērā zēnam nodarītās fiziskās un emocionālās traumas, pašlaik nav iespējams viņu izvaicāt, lai noskaidrotu vairāk par notikušo, piebilda bāriņtiesas vadītāja.

Ventspils bāriņtiesa informāciju nodevusi Rīgas bāriņtiesai, kas tālāk risinās jautājumus par nepieciešamo rehabilitāciju zēnam un, iespējams, arī viņa mātei, kā arī citus jautājumus.

Valsts policija pašlaik sīkāk nekomentē notikušo, tostarp, iespējamo seksuālo vardarbību. Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova, šie jautājumi tiks noskaidroti ekspertīzē. Policijas pārstāve apšaubīja, vai tuvākā mēneša laikā varētu būt zināms ekspertīzes slēdziens.

Jau ziņots, ka Ventspilī aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu 12 gadus vecam zēnam aizturēts viņa patēvs. Tiesa vīrietim piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Zēns sākotnēji ar zilumiem, ribu lūzumiem u.c. traumām, bija ievietots Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, bet vēlāk pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja viņam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas