Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ogrē un Salaspilī bērniem Helovīna vakarā piedraud un atņem saldumus

Helovīna vakars vairākiem bērniem izvērties gaužām nepatīkams - viņu iegūtos iekārojuši arī citi, kuri pie kārumiem bija nolēmuši tikt nevis ar radošu kostīmu palīdzību, bet draudiem un vardarbību.

Tā Salaspils iecirknī ieradās kāda bērna māte, kura izstāstīja policistiem, ko tovakar nācies piedzīvot viņas dēlam. 11 gadus vecais puika, svinot Helovīnu, bija devies apciemojot tuvākos iedzīvotājus un lūgt saldumus. Pēc tam zēns gājis uz mājām ar diviem kilogramiem saldumu. Pie viņa pieskrējuši klāt divi, pēc zēna domām, nepilngadīgi jaunieši, kuri izvilkuši šķērēm līdzīgu priekšmetu un ar to piedraudējuši. Zēns nevēlējies atdot iegūtos kārumus, tāpēc jaunieši viņu nogrūduši zemē, izrāvuši no rokām maisiņu ar saldumiem un metušies bēgt. Puika devies uz mājām un par notikušo izstāstījis vecākiem, kuri tad arī vērsušies Salaspils iecirknī pēc palīdzības.

Līdzīgs gadījums trešdienas vakarā noticis arī Ogrē. Ogres iecirknī ar iesniegumu vērsās kāda 6.klases skolnieka māte, kura likumsargiem izstāstīja, ka viņas dēls kopā ar klasesbiedriem un diviem vecāku klašu jauniešiem devies pakaļ saldumiem. Brīdī, kad skolēni bija ieguvuši kārumus, viens no viņiem zēnu pagrūdis, izrāvis no rokām saldumu maisiņu un aizskrējis prom. Arī šajā gadījumā zēns nekavējoties par notikušo izstāstījis vecākiem, kuri nepilnas stundas laikā pēc incidenta vērsušies Ogres iecirknī.

Pirmajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās. Savukārt otrajā gadījumā uzsākta resoriskā pārbaude.

Atgādinām, ka kriminālatbildība un administratīvā atbildība iestājas no 14 gadu vecuma. Savukārt 14 gadus nesasniegušu personu nevar saukt ne pie administratīvās, ne kriminālatbildības, taču tik un tā šādi pārkāpumi nepaliek bez sekām.

Top komentāri

Labāk
L
lai mamma pati nopērk saldumus savam bērnam,nekā tos ubagot pie svešām durvīm,vai vēl briesmīgāk,ja bērns būtu tiešām ar tām šķērēm sadurts- tikai pāris kg saldumu dēl.
Onslow
O
man bērneļi pateica - ābolus neņemam - tikai šokolādi - labāk naudu...
trusis nejaukais
t
šīs ir svarīgas ziņas, rakstiet vēl!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas