Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pabeigta izmeklēšana lietā par nelikumīgu ātro kredītu ņemšanu Liepājā

Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesos, kas tika uzsākti par nelikumīgām darbībām, izmantojot citu personu maksāšanas līdzekļus, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē.Pērnā gada oktobrī, izmantojot kādas sievietes internetbanku, noformēti vairāki kredīti, kopumā aizņemoties 720 eiro.

Tika uzsākts kriminālprocess par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu. Saistībā ar notikušo šā gada 29.janvārī policijas darbinieki aizturēja 1975.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš vairākkārt bijis sodīts. Viņš ar viltu ieguva kādas sievietes internetbankas paroli un kodu karti, lai nelikumīgi piekļūtu viņas naudas līdzekļiem, kā arī ar viņas vārdu noformēja kredītlīniju kādā no t.s. ātro kredītu uzņēmumiem. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.Līdzīgs scenārijs vēl kādai situācijai - arī šajā gadījumā, nelikumīgi izmantojot kādas sievietes internetbanku, noformēti vairāki kredīti kopumā 1000 eiro apmērā.Par minētā nozieguma izdarīšanu tika aizturēts 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk bijis vairākkārt sodīts. Viņš ne tikai noformēja vairākus kredītus, bet arī ar viltu panāca, lai sieviete paraksta līgumu ar telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju, un tādējādi izkrāpa mobilo tālruni.   Ir savākts pietiekams pierādījumu kopums, tai skaitā cietušo un liecinieku liecības un lietiskie pierādījumi, tādēļ abas krimināllietas ir nosūtītas Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Policija atgādina iedzīvotājiem nebūt lētticīgiem un neatklāt trešajām personām savu bankas karšu PIN kodus, kā arī internetbankas kodus un paroles. Šādas informācijas nodošana uzskatāma par likumpārkāpumu, jo tiek pārkāptas līgumsaistības ar banku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas