Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta (plkst.16:26) - Avāriju izraisījušais Baltic Taxi šoferis strādājis kā terminators - bez miega

Taksometru kompānijas Baltic Taxi šoferis, kura vadītais spēkrats vakar, 18.septembrī, iekļuva smagā avārijā uz Rīgas-Ventspils šosejas, savu kolēģu aprindās tiek dēvēts par terminatoru un tiek pieļauts, ka negadījuma brīdī viņš pie stūres aizmidzis, liecina citu taksistu stāstītais portālam Diena.lv.

Pēc aculiecinieku stāstītā, avarējušais mikroautobuss ceļa līkumā nevis nogriezies, bet aizbraucis taisni, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija.

Taksometru vadītāju lokā tiek spriests, ka šoferis vienkārši aizmidzis pie stūres. Viņam, savulaik strādājot citā taksometru kompānijā, jau bijis līdzīgs gadījums, proti, šoferis aizmidzis pie stūres un izraisījis avāriju.

Mikroautobusa vadītājam esot pat iesauka terminators, jo viņš mēdzot strādāt diennaktīm neguļot. "Rodas jautājums par dispečera vai uzņēmuma vadītāja atbildību, ja tāds cilvēks tiek sūtīts tik tālā reisā. Ja cilvēks strādā uzņēmumā stundām, tad dispečeram tas ir jāzina," portālam Diena.lv norādīja kāds taksometra vadītājs. Viņš arī bilda, ka diennaktīm mēdzot strādāt vien privātie taksometru vadītāji, bet tiem, kuri strādājot lielos uzņēmumos, jādara darbs pēc noteikta grafika.

SIA Baltic Taxi komunikācijas konsultante Ligita Brodiņa portālam Diena.lv norādīja, ka uzņēmums pašlaik atturas no iespējamiem minējumiem par avārijas iemesliem, jo izmeklēšana ir vēl procesā. "Avāriju izraisījušais taksometra vadītājs, tāpat kā pārējie Baltic Taxi vadītāji, ikdienā un arī negadījuma dienā strādā saskaņā ar normētu darba grafiku, tāpēc aizdomas par aizmigšanu brauciena laikā nepieļaujam," teica uzņēmuma pārstāve. Viņa norādīja, ka avarējušā taksometra vadītājs Baltic Taxi strādā kopš uzņēmuma dibināšanas 2009.gadā, un šajā laikā nav bijuši gadījumi, kuru dēļ pārvērtēt viņa kā taksometra vadītāja profesionalitāti un atbildību darbā ar uzņēmuma klientiem.

Brodiņa solīja sniegt plašākus komentārus tiklīdz būs zināmi avārijas izmeklēšanas rezultāti. 

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka Baltic Taxi pēc 18.septembrī notikušās avārijas uz Rīgas-Ventspils šosejas, kurā iesaistīta kompānijas mašīna, veic iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījuma detaļas. Tāpat tiekot gaidīta informācija no Valsts policijas, lai izvērtētu notikušā iemeslus.

No Ventspils nafta termināls, kura darbinieki brauca negadījumā cietušajā auto, pretenzijas nav saņemtas un Baltic Taxi sola sadarbībā ar apdrošinātājiem kompensēt visus izdevumus, kas radīsies ārstniecības procesā.

Uzņēmumā uzsver, ka Baltic Taxi pārstāvji sadarbojas ar visām iesaistītajām pusēm, lai apzinātu cietušo stāvokli un tiem nepieciešamo palīdzību.

Kā ziņots, ikgadējās VTTI grupas ("Ventspils nafta termināls" akcionārs) tehnisko vadītāju tikšanās dalībnieki vakar ceļā no Rīgas uz Ventspili plkst.7.40 iekļuvuši avārijā. Negadījumā iesaistīts Baltic Taxi mikroautobuss, kurā atradās šoferis un seši VTTI darbinieki.

Automašīna lietainos laika apstākļos asā pagriezienā netālu no Usmas ezera nobraukusi no ceļa un avarējusi. Šoferis un visi pasažieri ir guvuši traumas - triju savainojumi ir nelieli, bet četri cietuši nopietnāk. Lai novērtētu viņu stāvokļa nopietnību, neatliekamā medicīniskā palīdzība visus cietušos ir nogādājusi Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī.

Aculiecinieki pastāstījuši, ka avarējusī automašīna līkumā saslīdējusi, nobraukusi no ceļa, apmetusi trīs kūleņus un uz riteņiem piezemējusies aptuveni 15 metrus no ceļa braucamās daļas.

Ventspils policijas iecirknī informēja, ka viens no avārijas iemesliem varētu būt laika apstākļi, proti, lietus.

(Pievienots Baltic Taxi komentārs 5. un 6.rindkopā.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas