Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

papildināts (20:17) - Garkalnes avārija: Aizturēts kravas auto šoferis

Garkalnē, uz Vidzemes šosejas, pirmdienas priekšpusdienā automašīna iebraukusi 12 bērnu un jauniešu velosipēdistu grupā. Cietuši gandrīz visi grupas dalībnieki, bet astoņiem medicīniskā palīdzība bija jāsniedz slimnīcā, portālu Diena.lv informēja Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Viens no braucējiem - jaunākais no grupas - ir kritiskā stāvoklī.

Policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Braucot virzienā uz Siguldu, kravas automašīna lielā ātrumā uzbraukusi velosipēdistus pavadošajai automašīnai, kura iebraukusi velobraucējos, pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Negadījumā cieta gandrīz visi velobraucēji, bet astoņiem palīdzība bija jāsniedz slimnīcā. No sākuma hospitalizēti seši grupas dalībnieki, taču vecāki vēlāk uz slimnīcu nogādājuši vēl divus cietušos, telekanālam LNT telefonintervijā pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs. Vissmagāk cietis jaunākais - 12 gadus vecais - grupas dalībnieks. Viņš brauca nevis kopā ar pārējo grupu trenera vadītās pavadošās automašīnas priekšā, bet gan aizmugurē, visticamāk, lai izmantotu automašīnas radīto aizvēju. Trieciena brīdī zēns iespiests starp trenera vadīto Opel Vectra spēkratu un smago automašīnu Scania. Zēns tiek operēts, ārsti pašlaik cīnās par viņa dzīvību.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis, nav izslēgts, ka cietušajam skolas audzēknim pēc negadījuma varētu tikt amputēta kāja.

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Kravas automašīnas vadītājs - 1966.gadā dzimis Polijas iedzīvotājs - aizturēts. Policija veic visas procesuālās darbības, tostarp automašīnas vadītājs ar tulka starpniecību tiek pratināts. Līdz drošības līdzekļa noteikšanai vīrietis atradīsies Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, vēsta Valsts policija.

Policija sākusi kriminālprocesu un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Zināms, ka negadījumā iesaistītā kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

(papildināta un precizēta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas