Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par sutenerismu aiztur kādas Rīgas pirts administratori

Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizvadītajā nedēļā naktī uz piektdienu aizdomās par sutenerismu aizturēja kādas Rīgas pirts administratori, portāls Diena.lv uzzināja policijā. Likumsargiem ir pierādījumi, ka sieviete nelegālo darbību praktizējusi ilgstoši.

Papildus administratores darba pienākumiem viņa pirts apmeklētājiem piedāvājusi sievietes seksuāla rakstura pakalpojumiem, par starpniecību saņemot daļu peļņas. Visas noziegumā iesaistītās personas ir pilngadīgas.

Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana, policija pārbauda, vai aizdomās turētajai bijuši citi līdzdalībnieki.

Aizdomās turētā sieviete ir dzimusi 1977. gadā un iepriekš vienu reizi nonākusi policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165. panta pirmās daļas – par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajai sievietei tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Top komentāri

P
P
Jau no sen seniem laikiem pirti notika un notiks dazadas palaidnibas.
Dimba
D
Kur ir tā pirts? Kāpēc turp nestaigāju?
Vilks
V
Kas tad ir sutenerisms? Manuprāt sutenerisma jēdzienā jābūt iekļautam nosacījumam, ka nodarbošanās ar prostitūciju ir bijusi piespiesta. Vai nu tieši fiziski vai apzināti radot apstākļus, kad atteikšanās nostāda ekstremālā finansiālā vai citādā stāvoklī. Savukārt, ja meiča legāli un brīvprātīgi nodarbojas ar prostitūciju, tad par zināmu atlīdzību piegādāt viņai info, kur tieši šobrīd ir gatavi klienti, tur nu gan manā izpratnē nekāda sutenerisma nav. Tad jau būtu noziegums arī banketzāles šefam nodot informāciju par potenciālajiem viesību svinētājiem, ja par to saņem kādu atlīdzību. Kāda atšķirība?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas