Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par vairāku dzīvokļu apzagšanu Rīgā aizturētas trīs personas

Aizdomās par pēdējo mēnešu laikā izdarītu zādzību sēriju no dzīvokļiem Pārdaugavā un Ķengaragā, policija aizturējusi trīs personu grupu - divus vīriešus un sievieti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Pēc viņas teiktā, pēdējo divu mēnešu laikā Āgenskalnā, Imantā, Iļģuciemā un Ķengaragā bija palielinājies zādzību skaits no dzīvokļiem. Nezināmas personas, ar instrumentiem atspiežot vai izlaužot aizvērtus pirmo un otro stāvu dzīvokļu logus un balkonu durvis, iznesušas vērtīgas mantas.

Noziegumi lielākoties tika izdarīti vakaros, kad jau satumsis, bet dzīvokļu īpašnieki vēl nebija atgriezušies mājās.

Šo otrdien, realizējot policijas rīcībā esošo informāciju, uzreiz pēc zādzības mēģinājuma no dzīvokļa Āgenskalnā, tika aizturēts viens no noziedzīgās grupas dalībniekiem. Proti, persona bija uzrāpusies uz otrā stāva dzīvokļa balkona un mēģināja atspiest balkona durvis, taču nesekmīgi. Kad vīrietis nolēca no balkona, lejā jau gaidīja likumsargi.

Aizturētais ir dzimis 1983.gadā un iepriekš sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Šobrīd tiek pārbaudīta informācija, vai viņš minētajā noziegumā iesaistīts viens vai kopā ar pāriniekiem.

Tajā pašā dienā policisti aizturēja arī pārējos grupas dalībniekus, kuri, visticamāk, saistīti ar iepriekš izdarītu zādzību sēriju - 1981.gadā dzimušu sievieti un 1978.gadā dzimušu vīrieti. 

Minētais vīrietis iepriekš sodīts par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem un policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš tiešā veidā piedalījies zādzību izdarīšanā. Savukārt aizturētā sieviete tiek turēta aizdomās par zagto mantu realizēšanu.

Policija aizturēto personu dzīvesvietās Rīgā un Pierīgā ir veikusi vairākas kratīšanas, kuru laikā ir atsavinātas mantas, kas, visticamāk, ir zagtas. Tāpat policija turpina darbu, lai noskaidrotu mantu realizēšanas vietas.

Aizturētajiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt sievietei - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Top komentāri

Almastante
A
Kur ir so laupitaju fotografijas, vardi, uzvardi?
Paldies policijai par labo darbu!
P
!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas