Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Piejūrā par zādzību no automašīnas aizturēti divi vīrieši

Vidzemes piejūrā par zādzību no automašīnas aizturēti divi vīrieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Ploriņa.

Trešdien, 29.jūnijā, plkst.15.57 Valsts policija saņēma informāciju, ka Vitrupē, Salacgrīvas pagastā, Limbažu novadā, automašīnu stāvlaukumā pie jūras no transportlīdzekļa nozagta vīriešu somiņa ar personīgajām mantām. Neilgi pēc notikušā, pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai par iespējamajiem zagļiem un automašīnu, ar kuru viņi aizbraukuši no notikuma vietas, Valsts policijas darbinieki uz Tallinas šosejas apturēja automašīnu un aizturēja tajā esošos divus vīriešus, kuri dzimuši attiecīgi 1970.gadā un 1978.gadā.

Kā norāda Ploriņa, aizturētie vīrieši jau iepriekš bija nonākuši Valsts policijas redzeslokā par dažādu mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Turklāt viens no šiem vīriešiem atradās Valsts policijas meklēšanā par izvairīšanos no piespriestā brīvības atņemšanas soda izciešanas.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Krimināllikuma 175.panta trešajā daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskie darbi, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saistībā ar notikušo turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Ņemot vērā notikušo, Valsts policija aicina neatstāt vērtīgas mantas, piemēram, somu, maku, telefonu, datoru transportlīdzeklī, it īpaši salonā, kur tās ir redzamas apkārtējiem, līdz ar to arī potenciālajiem zagļiem. Turklāt vēlams automašīnas salonā neatstāt pat maisiņus ar šķietami nevērtīgām lietām, jo praksē ir bijuši gadījumi, kad automašīnas stikls tiek izsists pat tajā atstāta tukša maisiņa dēļ, nolūkā pārliecināties par tā saturu.

Tāpat Valsts policija aicina ikvienu nebūt vienaldzīgam. Policija aicina gadījumā, ja redzat, ka pie kāda transportlīdzekļa stāvlaukumā vai kādā nomaļā vietā rosās personas, kuras acīmredzami nav tā īpašnieki, un šo personu rīcība rada aizdomas par nodomu izdarīt zādzību, nekavējoties ziņot Valsts policijai pa tālruņa numuru 110, Ja iespējams, par notikušo jāinformē arī transportlīdzekļa īpašnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas