Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija sākusi administratīvo lietvedību par Inčukalna domes deputātu kautiņu

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību par divu Inčukalna novada domes deputātu konfliktu, kura laikā, pēc cietušā apgalvotā, kolēģis viņam traumējis aci, iesitot ar cauruli.
Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA pastāstīja, ka 27.septembra pēcpusdienā policija saņēma informāciju no 1960.gadā dzimuša vīrieša, kurš informēja, ka Inčukalna novadā uz autoceļa viņam izvērties konflikts ar 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurā viņš guvis miesas bojājumus. Policija izbrauca uz notikuma vietu un konstatēja, ka tur atrodas izsaucējs, kuram ir nodarīti miesas bojājumi.

Policijā par notikušo tika sākta administratīvā lietvedība par maznozīmīga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Policija patlaban turpina vērtēt notikušā apstākļus, tostarp ir nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu gūto miesas bojājuma smaguma pakāpi.

Jau ziņots, ka Inčukalna novada domes deputāts Igors Purmalis (Saskaņa) apgalvo, ka deputāts Ivo Bernats (Vidzemes partija) konflikta laikā iesitis viņam ar cauruli pa aci, savukārt Bernats to noliedz.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Purmalis, viņam ar kolēģi domē jau sen izveidojušās nesaskaņas par to, ka Bernats, "izmantojot savu deputāta stāvokli, nodarbojas ar ne visai labām lietām". "Es jau sen zināju, ka viņam ir automašīna Iveco, ar kuru viņš pārvadā granti, zemi un citas lietas pa pašvaldības ceļiem, un ka mašīnai nav tehniskās apskates," skaidroja Purmalis.

Septembra beigās Purmalis bijis piebraucis pie "vietas, kur Bernats ne visai reģistrēti tirgo un pārkrauj kravas", un ieraudzījis konkrēto Iveco.

"Piebraucu pie restorāna Sorbas, paņēmu fotoaparātu un konstatēju, ka tiešām tehniskā apskate beigusies 2010.gadā. Lai mani atkal neapsūdzētu melos, es to nofotografēju. Tajā brīdī pienāca smagās automašīnas šoferis - bijušais policists - un Bernata dēls, kuri gribēja man atņemt fotoaparātu."

Kad tas nav izdevies, Purmalim izteikti draudi sasist galvu ar cauruli.

"Kamēr zvanīju policijai, mana mašīna tika no abām pusēm bloķēta, man vairs nebija iespēju aizbraukt. Man ir arī fotogrāfijas ar to, ka esmu ielenkts. Un pēc kāda laika, kad Bernata dēls bija paspējis atslēgt visas novērošanas kameras, kas ir Sorbā", lai nebūtu redzams notikušais, ieradās Ivo Bernats ar caurules galu rokās un sita pa stiklu. Es teicu, ka policija solīja drīz ierasties. Tajā brīdī dabūju ar caurules galu pa seju," atstāstīja Purmalis.
Tagad deputāts apgalvojot, ka viņam esot lauzts deguns un traumēta labā acs.

Tikmēr Bernats aģentūrai LETA noliedza, ka Purmalim būtu sitis ar cauruli, apgalvojot, ka tādā gadījumā cietušais būtu "bēdīgākā stāvoklī". "Tas viss, kas notiek, izklausās pēc briesmu stāsta. Intereses pēc vajadzētu pārbaudīt Purmaļa kunga personību - kur un kāpēc viņš ir sēdējis, cik viņam šobrīd ierosinātu krimināllietu, un tad visu notikušo arī varētu atšķetināt," uzskata Bernats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas