Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija turpina procesuālās darbības saistībā ar iespējamo naudas atmazgāšanu ABLV Bank

Valsts policija (VP) arī svētdien turpina procesuālās darbības saistībā ar vairāku simtu miljonu eiro iespējamo atmazgāšanu ABLV Bank, aģentūrai LETA apliecināja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Pēc viņas teiktā, kratīšanās VP iesaistīja lielu policijas resursu, lai vienlaikus varētu veikt vairākas procesuālās darbības. Pēc procesuālo darbību veikšanas visas aizturētās personas ir atbrīvotas, paliekot statusā, kas paredz aizstāvību, bet nepiemērojot tām drošības līdzekli.

Lielākā daļa procesuālo darbību veiktas jau vakar, taču šodien dažas likumsargi vēl turpina veikt.

Jau ziņots, ka iepriekš sāktajā VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā sestdien sadarbībā ar Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Valsts ieņēmumu dienestu un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju Cert.lv veiktas vairāk nekā 40 kratīšanas dažādās vietās Rīgā un Rīgas reģionā.

Kratīšanas notika kādā kredītiestādē, gan uzņēmumos, gan personu darba vietās un dzīvesvietās. Likvidējamās "ABLV Bank" pārstāvis Jānis Bunte aģentūrai LETA apstiprināja, ka bankas telpās Skanstes ielā 7, ieradās valsts drošības iestāžu pārstāvji, kuri veic savu darbu, bet viņš atturējās komentēt, ar ko šīs procesuālās darbības ir saistītas.

Tāpat aizturētas vairākas personas.

ENAP priekšnieks Pēteris Bauska žurnālistiem apliecināja, ka izmeklēšana varētu būt par noziedzīgi iegūtu vairāku simtu miljonu eiro legalizēšanu. 

Policijai ir aizdomās par kredītiestādes darbinieku, kā arī tās vadības darbībām izveidojot infrastruktūru, atbalstot naudas atmazgāšanu un veicinot to. Starp aizturētajām personām ir arī bankas darbinieki. 45 kratīšanas veiktas kredītiestādē, ar to saistītajos uzņēmumos, pie privātpersonām un dzīvesvietās.

Bauska neprecizēja, kurā no vairākiem desmitiem VP lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem par ABLV Bank notika kratīšanas, taču izmeklēšana ir ļoti sarežģīta un apjomīga.

Patlaban izmeklēšana ir aktīvajā fāzē tāpēc plašāku informāciju Bauska nesniedza. Patlaban arī nav zināms kādi drošības līdzekļi aizturētajām personām tiks piemēroti.

ABLV Bank īpašnieku Ernesta Berņa un Oļega Fiļa advokāts Jānis Kārkliņš aģentūrai LETA sacīja, ka pret viņa klientiem nekādi pasākumi no tiesībsargājošo institūciju puses netika veikti.

VP šogad martā aģentūrai LETA apliecināja, ka VP ir 50 kriminālprocesi par iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izmantojot ABLV Bank kontus, turklāt aptuveni desmit lietās ir pazīmes, ka bankas darbinieki, iespējams, snieguši atbalstu legalizēšanas darbībās.

papildināta 2.-3. rindkopa

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka "procesuālās darbības" ir daudz sekmīgākas, ja tās neveic ar divu gadu nokavēšanos... .
Latvju puika
L
Lieliski, ievieš latvisku kārtību valstī !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas