Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Policisti Rīgā atsavina 3,6 miljonus nelegālo cigarešu un 2,5 tonnas nelegālā alkohola

Policisti Rīgā atsavinājuši 3,6 miljonus nelegālo cigarešu un 2,5 tonnas nelegālā alkohola, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā (VP).

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija bija saņēmusi informāciju par personu, kura, iespējams, tirgo nelegālās cigaretes. Pārbaudot saņemto informāciju, Kriminālpolicija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju 14. martā Rīgā, Mālu ielā, aizturēja 1961. gadā dzimušu vīrieti, kurš savā garāžā uzglabāja 3 593 380 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Veicot sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja vēl 11 940 nelegālās cigaretes.

1961. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un ievietots izolatorā. Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat VP RRP Kriminālpolicija bija saņēmusi informāciju par personu, kura Rīgā, iespējams, tirgo nelegālo alkoholu. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti 31. martā Rīgā, Līvānu ielā pamanīja automašīnu, no kuras izkāpa vīrietis un no kādas garāžas iznesa vairākas gaišas krāsas 25 litru plastikāta kannas. Veicot pārbaudi, garāžā tika atrasti un atsavināti vairāk nekā 2500 litri nelegālā alkohola.

Notikuma vietā policisti aizturēja 1967. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš saukts pie atbildības par akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess. Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas