Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā par braukšanu reibumā aizturēti divi ģimenes locekļi

Rīgā pašvaldības policija par braukšanu reibumā aizturējusi divus ģimenes locekļus, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Patrulējot Ziepniekkalnā, likumsargi pamanīja kādu Audi markas transportlīdzekli, kurš krustojumā pie luksofora aizliedzošā signāla nogriezās pa labi.

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, policija autovadītājam deva rīkojumu nekavējoties apstāties. Īsi pirms automašīnas apturēšanas vadītājs ar pasažieri apmainījās vietām. Tikai pēc atkārtota rīkojuma transportlīdzekļa nu jau jaunais vadītājs spēkratu pilnībā apturēja.

Pieejot pie automašīnas, vadītāja krēslā sēdēja sieviete, kura varēja uzrādīt tikai mācību braukšanas atļauju. Blakus viņai sēdēja vīrs ar atvērtu alus pudeli rokās.

Neskatoties uz policistu aizrādījumiem, vīrietis ar atvērto alkohola pudeli izkāpa no transportlīdzekļa. Līdz ar to policisti viņam izrakstīja administratīvā pārkāpuma protokolu par atrašanos publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu. Vīrietim piemērots 30 eiro naudas sods.

Viens no kārtības sargiem, apskatot automašīnu, pamanīja, ka transportlīdzekļa aizmugurējā pasažieru pusē ir noslēpies vēl viens vīrietis, kā vēlāk noskaidrojās - sievietes brālis. Visas personas bija manāmā alkohola reibumā.

Ģimenes locekļi turpināja uzstājīgi noliegt vadītāju maiņu, taču nedaudz vēlāk sievietes vīrs atklāja, ka neļaus laulātajai uzņemties atbildību par brāļa veikto pārkāpumu. Vienlaikus veiktas personu datu pārbaudes, kuru laikā atklājās, ka sievietes brālis ir izsludināts meklēšanā saistībā izvairīšanos no soda izciešanas par analoģisku pārkāpumu.

Vīrietis atklāja, ka mīļotās brālis lūdzis māsai apmainīties vietām, jo zinājis, ka ir meklēšanā izsludināts un šādā veidā cerējis izsprukt no likumsargu uzmanības.

Ņemot vērā, ka transportlīdzekli bija vadījušas divas personas, uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki un abi iereibušie autovadītāji aizturēti. Sievietes vīrs pēc protokola kopijas saņemšanas tika aicināts doties uz mājām.

Pēc Valsts policijas darbinieku lūguma aizturētie nogādāti Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur tikai sieviete piekrita veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 1,80 promiļu reibumā. Savukārt viņas meklēšanā izsludinātais brālis kategoriski atteicās no alkohola koncentrācijas pārbaudes, līdz ar to alkohola reibums noteikts klīniski.

Pēc nepieciešamo pārbaužu veikšanas abi aizturētie nogādāti Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Nedaudz vēlāk meklēšanā izsludinātais vīrietis aizvests uz izolatoru, lai izciestu jau iepriekš piespriesto sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas