Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rimšēviča lietas liecinieks sūdzas par draudiem

Jauns pavērsiens noticis krimināllietā, kurā par korupciju apsūdzēti bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un uzņēmējs ietekmīgu politiķu draugs Māris Martinsons. Jaunas liecības par it kā saņemtiem draudiem un Rimšēviča prettiesisku rīcību sniedzis viens no lietas figurantiem, uzņēmējs Renārs Kokins, liecina Dienas rīcībā esoša informācija.

Kokins sākotnējā izmeklēšanā figurēja kā uzticības persona, caur kuru tika organizētas Rimšēviča slepenās tikšanās ar baņķieri, Lielbritānijas pilsoni Grigoriju Guseļņikovu, kurās notikusi kukuļu izspiešana par banku uzraugu labvēlīgiem lēmumiem. Kokins arī sūdzas, ka viņa iepriekšējām liecībām Ekonomikas policijā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nav sekojušas izmeklēšanas darbības ar viņa klātbūtni.

Kokins ir Rimšēviča-Martinsona lietas svarīgs liecinieks. Aizdomas par mēģinājumiem ietekmēt lieciniekus šajā skaļajā korupcijas lietā nav nekas jauns. Šobrīd tiesā jau nonākusi lieta par vēl viena mazzināma uzņēmēja Uģa Tabora mēģinājumu Rimšēviča interesēs panākt nepatiesu liecību sniegšanu no vēl viena eksbaņķiera, kādreizējā “Trasta komercbankas” (TKB) īpašneka Igora Buimistera, kurš pāragri mira. Tāpat savas liecības atsaucis otrs TKB akcionārs un svarīgs Rimšēviča-Martinsona lietas liecinieks Viktors Ziemelis.

Plašāk nezināmā uzņēmēja Renāra Kokina vārds pirmo reizi publiski izskanēja 2018.gada ziemā, kad notika kratīšanas Rimšēviča darbavietā un mājās, kā arī Martinsona aizturēšanas. Par Kokinu zināmais rada iespaidu, ka viņa ģimene pieder šauram lokam, kas bauda politiķu un uzņēmēju uzticību un ne vienu reizi vien pavīd korupcijas lietās.

Renārs Kokins ir politiskajās aprindās labi zināma nu jau nelaiķa uzņēmēja Ulda Kokina dēls. Uldis Kokins kopā ar savu draugu politiķi Kārli Leiškalnu savulaik figurējis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) nesekmīgajā izmeklēšanā par iespējamiem centieniem kukuļot 1999.gada Valsts prezidenta vēlēšanās. Renāra Kokina māsa Elīnas Kokinas un viņas dzīvesbiedra Edgara Teterovska vārds 2018.gada beigās parādījās vēl vienā korupcijas lietā, kurā figurē Martinsons – skaļajā Rīgas satiksmes iepirkumu lietā, kas iegūlusi KNAB atvilktnē. Savukārt Renāra Kokina sievastēvs Germans Milušs figurēja lietā par mēģinājumu ar kukuli ietekmēt Jūrmalas mēra vēlēšanas un aizbēga uz Krieviju.

2018.gada ziemā, kad tapa zināms par baņķiera, Lielbritānijas pilsoņa Grigorija Guseļņikova liecībām, ka Rimšēvičs caur Renāru Kokinu no viņa centies izspiest kukuļus par labvēlīgiem banku uzraugu lēmumiem, izskanēja arī, ka Kokins piedāvājis caur toreizējo Norvik banku (tagad maksātnespējīgā PNB banka) pārskaitīt 100 miljonus dolāru no Krievijas, tā nopelnot miljonu. Dienai zināms, ka Kokina jaunās liecības atrodas arī Latvijas specdienestu lietvedībā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas