Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Robežsargi konfiscē 120 000 kontrabandas cigarešu

Ceturtdien, 21.septembrī robežsargi Daugavpils novadā aizturēja piecus Latvijas pilsoņus, kuri personu grupā nodarbojās ar cigarešu kontrabandu, un izņēma 120 000 kontrabandas cigarešu, portālam Diena.lv pavēstīja robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Pārbaudot no sensoriem saņemto signālu un veicot iespējamo likumpārkāpēju meklēšanas un vajāšanas pasākumus, Skrudalienas pagastā meža masīvā apmēram 800 metrus no valsts robežas robežsargi aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti ar paštaisītu kārbu pārnēsāšanas ierīci un 1989.gadā dzimušu vīrieti, kurš apkārtnes novērošanai bija uzrāpies kokā.

Iesaistot kinologu ar dienesta suni, netālu no notikuma vietas tika konstatētas vēl divas paštaisītas kārbu pārnēsāšanas ierīces un astoņi melnā polietilēna plēvē ietīti kontrabandas cigarešu saiņi. Turpinot likumpārkāpēju meklēšanas pasākumus, robežsargi veica autoceļa Daugavpils – Braslava patrulēšanu, kā rezultātā aizturētas vēl trīs cigarešu kontrabandā iesaistītās personas – 1996.gadā un divi 1998.gadā dzimušie vīrieši.

Kopumā robežsargi izņēma 120 000 Премьер cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Par kontrabandu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas