Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Robežsargi par satiksmes noteikumu pārkāpšanu aiztur dzērājšoferi

Pirmdien, 15.janvāra vakarā robežsargi uz autoceļa Pededzes pagastā aizturēja 1993.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kura vadītai automašīnai tām paredzētajā vietā nebija uzstādītas valsts numura zīmes, portālu Diena.lv informēja Valsts Robežsardzes pārstāvji.

Pārbaudot automašīnas datus, robežsargi atklāja, ka automašīnai nav nedz derīgas tehniskās apskates, nedz transportlīdzekļa īpašnieka obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polises, kā arī to, ka sakarā ar transportlīdzekļa īpašnieka nāvi, tas nav pārreģistrēts noteiktajā kārtībā. Turklāt pārbaudes laikā robežsargiem radās aizdomas, ka vīrietis ir alkohola reibumā. Automašīnas vadītājam veicot alkohola pārbaudes testu, alkometrs uzrādīja 1,71 promili alkohola koncentrāciju izelpā.

Jāatzīmē, ka vīrietis par atrašanos sabiedriskās vietās alkohola reibuma stāvoklī, par transportlīdzekļa vadīšanu bez vadītāja apliecības, kā arī par citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, jau agrāk vairākkārtīgi saukts pie administratīvās atbildības.

Šoreiz sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, lietas materiāli nosūtīti pēc piekritības Alūksnes rajona tiesai, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (LAPK 149.4 panta 6. daļas 1.punkts) par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana (LAPK 149.24 panta 1. un 2.daļa), kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā un kuram nav kādas no noteiktajām numura zīmēm (LAPK 149.25 panta 1. un 2.daļa) uzsāktās administratīvo pārkāpumu lietas materiāli nodoti pēc piekritības Valsts policijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas