Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rosina apsūdzēt divus Salaspils policijas darbiniekus par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā

Iekšējās drošības birojs (IDB) lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām amatpersonām par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā Valsts policijas (VP) Salaspils iecirknī, noskaidroja aģentūra LETA.

Neminot iecirkņa nosaukumu, IDB aģentūru LETA informēja, ka birojs nosūtījis kriminālprocesa materiālus prokuroram kriminālvajāšanas sākšanai pret divām Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Amatpersonas dienesta dokumentos norādīja faktiskajiem apstākļiem neatbilstošu informāciju, proti, tika sniegta nepatiesa informācija par dienesta pienākumu izpildi nakts laikā.

Pamatojoties uz šo informāciju, policijas darbiniekiem, tai skaitā abām aizdomās turētajām amatpersonām, tika aprēķināts un apmaksāts nakts stundu darbs.

Pretlikumīga rīcība, sagatavojot dienesta dokumentus ar mērķi palielināt atalgojumu, konstatēta vairākās epizodēs.

Pēc IDB ierosinātā kriminālprocesa VP iepriekš sāka dienesta pārbaudi par iespējamiem pārkāpumiem darba laika uzskaitē Salaspils iecirknī. VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka patlaban ir pieņemts lēmums ierosināt disciplinārlietas, bet disciplinārsods vēl nav piemērots.

Šī nav vienīgā krimināllieta, kas bija ierosināta par nelikumībām Salaspils iecirknī. Šogad janvārī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa par piesavināšanos nelielā apmērā bijušajam Valsts policijas Salaspils iecirkņa priekšniekam Gatim Kalvītim piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas