Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Mūziķis Rolands Ūdris Balodis ar sievu Ilonu Balodi Ūdri mūzikas ierakstu gada balvas ''Zelta mikrofons'' svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī

Tiesai nodota krimināllieta par mūziķa Rolanda Ūdra notriekšanu

Rīgas Autotransporta prokuratūra tiesai ir nodevusi krimināllietu par mūziķa, grupas The Hobos līdera Rolanda Baloža-Ūdra notriekšanu 2016.gada janvārī, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neminot lietā iesaistīto personu vārdus, Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe aģentūru LETA informēja, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodota krimināllieta pret personu, kura vadot transportlīdzekli pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi.

Viņa skaidroja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, ceļa posmā Rīgā, kur atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā ir 30 kilometri stundā, apsūdzētais pārsniedza noteikto ātruma ierobežojumu un brauca ar ātrumu, kas nav mazāks par 70 kilometriem stundā, neņēma vērā brīdinājuma zīmes, piemēram, uz ceļa strādā, ātrumvalnis un citas, kā arī to, ka brauktuve bija klāta ar sniegu.

Brīdī, kad apsūdzētais pamanīja gājēju, kurš šķērsoja ielu, vadītājs savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli, notriecot gājēju. Cietušajam tika nodarīti smagi, dzīvībai bīstami miesas bojājumi.

Rēķe atzina, ka cietušais ir sabiedrībā pazīstama persona, tomēr neatklāja lietā iesaistīto personu vārdus. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka cietusī persona ir mūziķis Rolands Balodis-Ūdris.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas, kura paredz soda sankciju - brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Patlaban vēl nav zināms, kad tiesa šo lietu skatīs.

Kā ziņots, 2016.gada 17.janvārī ap plkst.15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, Ūdrim uzbrauca automašīna. Mūziķis negadījumā guva smagas traumas.

Top komentāri

Tas ir pie 6.vidusskolas
T
Vietā, kur staigā ļoti daudzi bērni.
Tā sieviete ir fantastiska
T
Jauna, skaista un enerģiska, Šitā uzupurēties, tas ir gandrīz neticami.
Buba
B
Tikai trīs gadi un jau līdz tiesai!? Bičkovičs ar Rasnaču aptrakuši, vai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas