Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Traģēdija Baložos: Ģimene netic aizturētās mātes vainai

"Ginta nav vainīga," asarām acīs Latvijas televīzijai stāsta pagājušajā nedēļā Baložos aizturētās 27 gadus vecās Gintas mamma Raimonda. Jauno sievieti tur aizdomās par abu savu dēlu - 1,5 gadus vecā Ričiņa un trīsgadīgā Leona slepkavību.

Ginta nāk no kuplas desmit bērnu ģimenes Lietuvas pierobežā. Viņas māte stāsta, ka meita traģiskajā piektdienā zvanījusi un izstāstījusi, ka bērni vairs neelpo, bet viņu lūpas ir zilas. Dažas stundas vēlāk Ginta māti informējusi, ka viņai uzlikti roku dzelži, taču savu vainu notikušajā noliedza.

"Un vēlāk viņa man zvana un saka - policija mani grib piespiest, lai es parakstu, ka esmu vainīga, bet, mammīt, es neesmu vainīga. Un viņai bija iestāstīts, ka mēs, visa ģimene, atsakāmies no viņas un ka nebūs, kas bērniņus apglabā, un es viņai teicu - meitiņ, mēs esam ar tevi! Man ir 10 bērni, un es neesmu viņus tā mācījusi. Ginta nav slepkava, 100% nav," raudot stāsta aizturētās sievietes māte.

"Es zinu, ka Ginta simtprocentīgi nav vainīga," saka viņas brālis Gintauts, kurš mitinājies tajā pašā sociālajā mājā Baložos, tikai citā dzīvoklī. Drīz pēc notikušā viņš izlauzies caur policistiem un redzējis abus mirušos zēnus - viens gulējis gultā, otrs uz zemes. Istabā nav bijušas nekādas cīņas pazīmes. Brālis atklāj, ka Ginta bērniem atdevusi visu un, viņaprāt, notikušajā nav vainojama.

Abus mazos pusēnus zemes klēpī guldīs sestdien.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Baložos, kādā sociālās mājas dzīvoklī, atrasti miruši divi pusotru un trīs gadus veci zēni. Mediķus izsaukusi zēnu māte, kura skaidrojusi, ka apmēram stundu nav bijusi mājās un atnākot ieraudzījusi notikušo. Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus. Tiesa viņai piemērojusi apcietinājumu, un šo lietu policija kvalificējusi kā slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei. Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs iepriekš atteicās komentēt, vai māte sadarbojas ar policiju izmeklēšanā un kādi ir bijuši notikuma vietas apstākļi. "Sieviete dzīvoja savādu dzīvi," lakonisks bija Sozinovs.

Zināms arī, ka sieviete ir dzimusi 1987.gadā. Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

Sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet gan bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas