Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Turpina palielināties kriminālprocesu skaits par smagiem un sevišķi smagiem amatpersonu noziegumiem

Šogad deviņos mēnešos Iekšējās drošības birojs (IDB) veicis izmeklēšanu 155 kriminālprocesos, un birojā turpina palielināties par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem saistīto lietu skaits, aģentūru LETA informēja IDB.

IDB laikā no šī gada gada sākuma līdz septembra beigām ir sācis 47 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 155 dažāda apjoma un sarežģītības pakāpes kriminālprocesos.

Lielākā daļa no IDB uzsāktajiem kriminālprocesiem ir saistīti ar noziedzīgajiem nodarījumiem, kas izdarīti dienesta pienākumu pildīšanas laikā.

"Analizējot IDB darba statistiku šī gada pirmajos deviņos mēnešos, redzams, ka ar smagiem un sevišķi smagiem valsts amatpersonu iespējami veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem saistīto kriminālprocesu skaits turpina palielināties un strauji tuvojas 60% no kopējā IDB lietvedībā esošo kriminālprocesu skaita," atzīmējis IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Šogad birojs ir veicis arī intensīvu pirmstiesas izmeklēšanu un nodevis kriminālvajāšanas sākšanai vairākus nozīmīgus un apjomīgus kriminālprocesus, tai skaitā daļu no lietām, kas saistītas ar Valsts robežsardzes iepirkumiem valsts austrumu robežas izbūvē un aprīkošanā.

"Gan IDB veiktā pirmstiesas izmeklēšana un tās gaitā iegūtā plašā un komplicētā pierādījumu bāze, gan Valsts kontroles veiktās valsts austrumu robežas izbūves revīzijas rezultāti liecina, ka šajā valstij stratēģiski nozīmīgajā projektā valsts budžetam nodarīti zaudējumi iespējams vairāku miljonu apmērā, kā arī radīts iespējams potenciāls kaitējums valsts robežas drošībai kopumā. Ar valsts austrumu robežas izbūvi saistītie kriminālprocesi sabiedrībā ir radījuši plašu rezonansi un patiešām ceram, ka šī "turbulence" netraucēs objektīvām izmeklēšanas interesēm, ļaujot atklāt iespējamos noziedzīgos nodarījumus un nodrošinot tiesiskumu valstī," norāda Mūrnieks.

Izvērtējot Iekšējās drošības birojā saņemto iesniegumu skaitu un tā dinamiku, var secināt, ka sabiedrība izrāda iniciatīvu un aizvien aktīvāk iesaistās cīņā par taisnīgumu - šogad birojā kopumā saņemti un izskatīti vairāk nekā 1000 iesniegumi.

Šī gada nogalē apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas. IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Mūrnieks. Mūrnieka pilnvaru termiņš IDB priekšnieka amatā pagarināts līdz 2025.gada 31.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas