Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Valstī liedz ievest degvielas tvertnē paslēptas 22 000 kontrabandas cigarešu

Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsa mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 22 120 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas vieglās automašīnas degvielas tvertnē un citās slēptuvēs, portālu Diena.lv informēja VID.

Ceturtdien Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot automašīnas Volkswagen padziļinātu kontroli, degvielas tvertnē un zem rokas bremzes izveidotā slēptuvē atklāja cigaretes. Veicot autovadītāja - 49 gadus veca Polijas pilsoņa - personiskās bagāžas pārbaudi, tika konstatēts, ka koferī ir dubulta siena, aiz kuras arī noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 21 400 Minsk un Viceroy markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Vientuļu muitas kontroles punktā ceturtdien tika konstatēts, ka 35 gadus vecs Latvijas pilsonis zem virsdrēbēm mēģināja paslēpt 460 More un Maksim markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Grebņevas muitas kontroles punktā muitas amatpersonas atklāja, ka 27 gadus vecs Latvijas pilsonis savā somā centies noslēpt 260 Kiss, More, Chesterfield un Bond markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Visām personām tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes un aizturētā automašīna tiks nodota glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas