Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Veloskolas pārstāvis: Ar Garkalnes avārijā cietušo bērnu vecākiem konfliktu nav

"Šobrīd ar [cietušo bērnu] vecākiem konfliktu nav," pēc smagās avārijas Garkalnē, kad kravas auto taranēja velobraucējus pavadošo vieglo automašīnu un iebrauca 12 velosipēdistu - bērnu un jauniešu - grupā, telekanālam LNT pastāstīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis.

"Īpaši pārmetumi no vecākiem nav bijuši, vecāki ir saprotoši, esam runājuši gan ar vecākiem, kad bērni atradās slimnīcā, gan arī tiem, kas bija atbraukuši pakaļ bērniem. Šobrīd ar vecākiem konfliktu nav, situācija ir diezgan mierīga," pauda Griķītis.

Viņš arī uzskata, ka no skolas puses bija veikti visi nepieciešamie drošības pasākumi. Taujāts, vai tiešām bērnu grupa jātrenē uz vienas no galvenajām Latvijas šosejām, kur ir intensīva satiksme un auto traucas lielā ātrumā, Griķītis norādīja: "Šie bērni ir topošie profesionāļi, un jau šajā vecumā - 12, 13, 14 gadi - viņiem jau ir jāprot braukt un ir vajadzīgas slodzes, kas diemžēl mums ir pieejamas tikai Siguldā. Līdz ar to mums Sigulda ir ļoti nepieciešama," teica skolas pārstāvis.

Griķītis pauda, ka pašlaik esošajā treniņu procesā skola pati īpaši neko nevar mainīt, taču, lai nākotnē no šādiem incidentiem izvairītos, izteica domu, ka vajadzētu izbūvēt speciālu veloceļu, pa kuru riteņbraucēji varētu droši nokļūt uz Siguldu. "Mūsu specifika prasa kalnus, bet vienīgie normālie kalni, kur varam braukt, ir Siguldā," Latvijas Televīzijai Siguldas nozīmi treniņu procesā vēlreiz uzsvēra Griķītis.

Negadījumā vissmagāk cieta jaunākais grupas dalībnieks - 12 gadus vecs zēns - kurš brauca nevis kopā ar pārējo grupu pavadošās automašīnas priekšā, bet viens brauca tās aizmugurē, izmantojot aizvēju. Trieciena brīdī viņš tika iespiests starp trenera vadīto pavadošo auto Opel Vectra un Polijas pilsoņa vadīto smago automašīnu Scania.

Zēns smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Pašlaik ārsti viņu operē, cenšoties saglābt bērna kāju. Atbildot uz dienas laikā publiski izskanējušajām ziņām, ka zēnam kāja jau apmutēta, Griķītis atbildēja noliedzoši: "Nē, tā nav taisnība, kāja nav amputēta, vienkārši šobrīd ārsti cīnās par bērna kāju. Domāju, centīsies, lai kāja tomēr paliek."

Jau vēstīts, ka šodien smagā avārijā uz Siguldas šosejas cietuši teju visi jaunieši no 12 cilvēkus lielās velobraucēju grupas. Astoņiem nepieciešamā palīdzība bija jāsniedz slimnīcā.

Braucot virzienā uz Siguldu, kravas automašīna lielā ātrumā uzbraukusi velosipēdistus pavadošajai automašīnai, kura iebraukusi velobraucējos.

Kravas automašīnas vadītājs - 1966.gadā dzimis Polijas iedzīvotājs - aizturēts. Policija veic visas procesuālās darbības, tostarp automašīnas vadītājs ar tulka starpniecību tiek pratināts. Līdz drošības līdzekļa noteikšanai vīrietis atradīsies Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, vēsta Valsts policija.

Policija sākusi kriminālprocesu un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Zināms, ka negadījumā iesaistītā kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā, taču LNT rīcībā ir neoficiāla informācija, ka šoferis, iespējams, nepārtraukti bez atpūtas braucis stundu virs atļautās normas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas