Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ventspilī vīrieti tur aizdomās par slepkavību un līķa dedzināšanu

Policija Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi lietu par pērn notikušo slepkavību Depo ielā. Varmākas upuris atrasts sadurts un apdedzis. Aizdomās par noziegumu aizturēts 1991. gadā dzimis vīrietis, kurš kopš aizturēšanas brīža atrodas apcietinājumā, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā

Pagājušā gada 20.oktobrī tika saņemts izsaukums uz Depo ielu Ventspilī, kur kādā no mājām bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas.

Istabā tika atrasts 1967.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vairākām durtām brūcēm. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu nu sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbiniekiem aizdomās par vīrieša slepkavību decembrī aizturēja 1991.gadā dzimušu vīrieti. Divas dienās pēc viņa aizturēšanas tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Valsts policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka abu vīriešu starpā pēc kopīgas alkohola lietošanas izcēlies konflikts, kā rezultātā jaunākais no viņiem ar virtuvē atrasto nazi izdarīja deviņus dūrienus cietušā ķermenī, līdz nazis nolūza. 1967.gadā dzimušais vīrietis no gūtajām traumām mira. Vainīgais, saprotot, ka pudeles brāli ir nogalinājis, nozieguma slēpšanas nolūkos līķi apklāja ar apģērba gabaliem un aizkariem, pēc tam aplēja to ar degvīnu un aizdedzināja.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem. Vīrietis tiek turēts aizdomās par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas