Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Pāris bīstami pārsniedz atļauto ātrumu un bēg no policijas

Februāra izskaņā kāds pāris ar automašīnu Audi Q7 Jēkabpils rajonā mēģināja bēgt no policijas un vēlāk likumsargiem noliedza, ka būtu bēguši. Jāpiebilst, ka netrafarētā policijas ekipāža uz šosejas šai automašīnai fiksēja ātrumu 123 km/h vietā, kur atļauts braukt ar 90 km/h, savukārt fotoradars vēlāk fiksēja vēl lielāku ātruma pārsniegšanu - vietā, kur drīkst braukt ar 70 km/h, spēkrats traucās ar 151 km/h, portāls Diena.lv uzzināja no Valsts policijas.

Šī gada 17. februārī īsi pirms plkst. 18 vakarā Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, Jēkabpils rajonā uz autoceļa Rīga–Daugavpils pamanīja pretī braucošu melnas krāsas Audi Q7 markas automašīnu, kura pie atļautajiem 90 km/h brauca ar ātrumu 123 km/h. 

Likumsargi nolēma šo automašīnu apturēt un pārbaudīt. Ieslēdzot zilās bākugunis, policisti apgriezās braukšanai pretējā virzienā un uzsāka sekošanu, taču Audi Q7 šoferis neapstājās, bet gan strauji uzņēma braukšanas ātrumu.

Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kuras laikā bēgošais Audi Q7 vadītājs vairākkārt pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, tādējādi apdraudot gan savu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Turpinot bēgt, Audi Q7 vadītājs no šosejas nogriezās uz mazākas nozīmes ceļa, kur pazuda no policijas redzesloka. Uz šī ceļa atradās kāda cita automašīna, kuras vadītājs likumsargiem norādīja virzienu, kurā aiztraucies melnais Audi.

Likumsargiem, nonākot pie Daugavas krasta, kādā privātīpašumā tika pamanīta meklētā automašīna. Pie transportlīdzekļa atradās 1994. gadā dzimusi sieviete un 1987.gadā dzimis vīrietis. Pāris mājas saimniekam esot vaicājis, vai tur atrodas viesu nams, taču īpašnieks atbildējis, ka nē, un abas personas palūdzis atstāt viņa privātīpašumu. Tajā pašā brīdī piebrauca arī policijas ekipāža. Pāris likumsargiem stāstīja, ka it kā dienas laikā šeit jau esot braukuši garām un nodomājuši, ka vakarā esot jāpiebrauc, jo esot domājuši, ka tur atrodas viesu nams.

Pēc policijai sniegtajiem paskaidrojumiem izriet, ka pie stūres it kā sēdējusi sieviete, taču gan privātīpašuma īpašnieks, gan policija neredzēja, kurš īsti vadīja spēkratu. Tomēr jāuzsver, ka vīrietim, kurš automašīnā it kā bija pasažieris, jau iepriekš par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Šobrīd viennozīmīgi nav iespējams pierādīt, kurš atradās pie auto stūres, jo abas personas jau bija paspējušas izkāpt no transportlīdzekļa. Gan iespējamā vadītāja, gan pasažieris noliedz, ka būtu bēguši no policijas. Uzsākta administratīvā lietvedība par ziņu nesniegšanu par transportlīdzekļa tiesisko lietotāju, un policija skaidro notikušā apstākļus. Jebkurā gadījumā transportlīdzekļa īpašnieks par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu saņems sodu 540 eiro naudas sodu.

Top komentāri

Bandītu valsts
B
Musori (mentjaras)draiskojas un vizinās par mūsu naudu.Bet lieli bandīti priecājas turpina zagt.Kāpēc gan tiem nezagt ja musori tiem no rokas ēd?Suns tak neliks saimnieku cietumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas