Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas reģionālā slimnīca ierobežo plānveida stacionāro un dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanu

Lai nodrošinātu pakalpojumus neatliekamiem, akūtiem un Covid-19 pacientiem, SIA Liepājas reģionālā slimnīca ierobežo plānveida stacionāro un dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanu, informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Grase skaidroja, ka Liepājas reģionālā slimnīca veselības aprūpes pakalpojumus sniedz personai, kurai ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Personām, kurām minētā sertifikāta nav, ārstniecības iestāde veic Covid-19 testu.

Liepājas reģionālajā slimnīcā neatliekamiem, akūtiem un Covid-19 pacientiem turpinās sniegt akūto un neatliekamo medicīnisko palīdzību, onkoloģiskās, dzīvību glābjošas operācijas, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas dēļ var iestāties invaliditāte. Tāpat tiks nodrošināti veselības aprūpes pakalpojumi onkoloģijas, HIV/AIDS, tuberkulozes, psihiatrijas, lipīgo ādas slimību un seksuāli transmisīvo slimību un traumatoloģijas pacientiem.

Būs pieejami akūtās un subakūtās rehabilitācijas pakalpojumi personām, kurām pakalpojumu atlikšana var radīt invaliditātes risku vai darbspēju zudumu, tai skaitā bērniem, kuriem rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana var ievērojami pasliktināt funkcionēšanas spējas.

Dienas stacionārā varēs saņemt pakalpojumus, kas tiek sniegti, lai nodrošinātu attiecīgu terapiju, proti, ķīmijterapiju, bioloģisko medikamentu terapiju, orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju, veselības aprūpes pakalpojumus hematoloģijā, metadona un buprenorfīna aizvietojošo terapiju.

Tāpat tiks nodrošināta to pacientu veselības aprūpe, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionārā neatliekamā kārtā sāktā ārstēšana, kā arī invazīvo kardioloģiju un invazīvo radioloģiju.

Personām, kurām paredzēti dienas stacionārā pieejamie veselības aprūpes pakalpojumi un kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, Liepājas reģionālā slimnīca veic no valsts budžeta apmaksātu Covid-19 RNS testu.

Gadījumos, kad personai paredzēts veikt plānveida veselības aprūpes pakalpojumu, kas nav paredzēti dienas stacionārā, bet tā atlikšana var radīt invaliditātes risku vai darbspēju zudumu vai ievērojami pasliktināt veselības stāvokli, un ja personai ir sertifikāts par vakcināciju pret Covid-19 vai pārslimošanu, tad ārsts var pieņemt lēmumu sniegt šo pakalpojumu, ja tajā laikā to pieļauj ārstniecības iestādes/nodaļas kapacitāte.

Grase skaidroja, ka gadījumos, kad personai paredzēts veikt plānveida veselības aprūpes pakalpojumu, bet nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, viņam paredzēto plānveida pakalpojumu atliek līdz laikam, kad viņš var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Pavadošām personām, kuras vēlas piedalīties ģimenes dzemdībās, atļauts piedalīties ģimenes dzemdībās, kā arī uzturēties ģimenes palātās kopā ar pacienti, ja persona uzrāda sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu).

Bērna, kuru stacionē, pavadošajai personai būs jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Ja bērna, kuru stacionē, pavadošajai personai vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nav, ārstniecības iestāde veiks Covid-19 testu.

Ģimenes ārsts vai ārsts speciālists var nozīmēt laboratorisko izmeklēšanu uz Covid-19 RNS testu personām 24 - 48 stundas pirms plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas, tai skaitā bērniem, vienam no vecākiem, kas pavadīs bērnu un citām pavadošām personām.

Ārsts speciālists var nozīmēt laboratorisko izmeklēšanu uz Covid-19 RNS testu personām 24 - 48 stundas pirms tāda plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas, kas nav pieejams dienas stacionārā, bet kura veikšanu nevar atlikt līdz Covid-19 vakcinācijas sertifikāta saņemšanai, piemēram, aborti, datortomogrāfija un citi.

Grase skaidroja, ka Liepājas reģionālā slimnīca ambulatoro speciālistu konsultācijas tiek nodrošinātas iedzīvotājiem atbilstoši iespējām attālināti. Ja ambulatoro speciālistu konsultācijas nav iespējams nodrošināt attālināti, tad tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar Covid-19 RNS testa sertifikātu sertifikāta derīguma termiņš līdz 48 stundām kopš materiāla paņemšanas.

Liepājas reģionālā slimnīca ambulatoros pakalpojumus bērniem nodrošina bērnam līdz divu gadu vecumam, ja pavadošai personai ir sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai Covid-19 RNS testa sertifikāts, kura derīguma termiņš līdz 48 stundām kopš materiāla paņemšanas un bērnam Covid-19 RNS tests (SARS CoV-2 vīrusa PĶR noteikšana rīkles un deguna iztriepē vai siekalu testā), ja ir klīniskas vai epidemioloģiskas indikācijas.

Ambulatorie pakalpojumi bērnam pēc 2 gadu vecuma pieejami, ja pavadošai personai ir sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai Covid-19 RNS testa sertifikāts, kura derīguma termiņš līdz 48 stundām kopš materiāla paņemšanas un bērnam Covid-19 RNS tests (SARS CoV-2 vīrusa PĶR noteikšana rīkles un deguna iztriepē vai siekalu testā), ja ir klīniskas vai epidemioloģiskas indikācijas.

Savukārt bērnam pēc 12 gadu vecuma ambulatorie pakalpojumi pieejami, ja ir Covid-19 RNS tests (SARS CoV-2 vīrusa PĶR noteikšana rīkles un deguna iztriepē vai siekalu testā) vai sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un pavadošai personai ir sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai Covid-19 RNS testa sertifikāts.

Liepājas reģionālā slimnīca ambulatorie izmeklējumi tiek nodrošināti personām tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar Covid-19 RNS testa sertifikātu sertifikāta derīguma termiņš līdz 48 stundām kopš materiāla paņemšanas.

Ambulatorās pieņemšanas pie speciālista un/vai izmeklējumus nodrošina tikai pēc pieraksta, nosakot precīzu ierašanās laiku veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai, ar pietiekamu laika periodu starp pacientu pieņemšanu, lai nodrošinātu, ka viņi nesatiekas.

Pacientu apmeklēšana stacionārā tiek pārtraukta. Izņēmums ir kritiskā stāvoklī esoša pacienta apmeklējums, apmeklējumu lietderību nosaka ārstējošais ārsts. Tuviniekiem jāuzrāda sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu par vakcināciju vai pārslimošanu vai testēšanas sertifikātu, kura derīguma termiņš ir līdz 48 stundām kopš materiāla paņemšanas. Jāveic antigēna tests pirms pacienta apmeklējuma un tas ir maksas pakalpojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas