Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ādažos no augusta uz pusi augs maksa par atkritumu izvešanu

No šā gada augusta sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs Ādažos palielināsies no 8,89 līdz 13,78 eiro par kubikmetru jeb par 55%, liecina Ādažu domes sniegtā informācija.

Iepirkuma rezultātā atkritumu apsaimniekošanas tiesības Ādažu novadā uz nākamajiem septiņiem gadiem saglabās SIA Eco Baltia vide.

Eco Baltia vide piedāvājums iepirkumā ticis atzīts par saimnieciski izdevīgāko, tomēr paredz, ka no šī gada 1.augusta nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs par kubikmetru būs 13,78 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Eco Baltia vide sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs tika palielināts jau gada sākumā - līdz 8,89 eiro par kubikmetru bez PVN. Tādējādi privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera vienas iztukšošanas reizes cena ar PVN palielināsies no 2,58 līdz 4 eiro.

Apsaimniekotājs ir aprēķinājis, ka maksa par atkritumu izvešanu augs arī turpmākajos gados: 2020.gadā tā būs 14,34 eiro, 2021.gadā - 14,53 eiro, 2022.gadā - 14,73 eiro, 2023.gadā - 14,92 eiro, 2024.gadā - 15,12 eiro, bet 2025.gadā - 15,31 eiro par kubikmetru. Tādējādi 2025.gadā viena mazā atkritumu konteinera izvešana varētu maksāt 4,45 eiro, un salīdzinājumā ar esošo maksa būs augusi vairāk nekā par 70%.

Kā vēsta dome, maksas pieaugumam esot vairāki iemesli - ik gadu valstī tiek palielināts Dabas resursu nodoklis, pieaugot sadzīves atkritumu apglabāšanas izmaksas, kā arī transporta un darbaspēka izmaksas. "Lai iedzīvotājiem būtu iespēja samazināt maksu par nešķirotajiem atkritumiem, tiks paplašinātas atkritumu šķirošanas iespējas," sola dome, piebilstot: "privātmāju iedzīvotāji var samazināt izmaksas par nešķirotajiem atkritumiem, ja tie izmantos no Eco Baltia vide iegādātas individuālās šķirošanas somas par atsevišķu samaksu."

Līdz ar Ādažu novada jauno līgumu ar Eco Baltia vide pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 1.augustam noslēgt jaunus sadarbības līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekotāju.

Pašvaldībā norāda, ka iepriekš noslēgtie klientu līgumi ar 1.augustu zaudēs spēku. Privātpersonas jaunus līgumus var noslēgt elektroniski vietnē ecobaltiavide.lv, kā arī klātienē Ādažu novada domē. Ar juridiskajām personām uzņēmuma pārstāvji sazināšoties individuāli.

Atkritumu apsaimniekošanas līgums jāslēdz gan privātmāju īpašniekiem (īrniekiem) un daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājiem, gan vasarnīcu un dārzu īpašniekiem (nomniekiem).

Pašvaldībā norāda, - ja iedzīvotājam ir līgums ar apsaimniekotāju, piemēram, SIA Ādažu Namsaimnieks, tad līgumu par visu māju kopā noslēgs apsaimniekotājs. Savukārt tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuriem nav sava ēkas apsaimniekotāja, līgums ar atkritumu apsaimniekotāju jāslēdz katram individuāli.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Visā pasaulē ar atkritumu "apsaimniekošanu" nodarbojas mafija, tas ik pa brīdim pavīd avīžu ziņās... bet tad ātri pazūd. Latvijā nu gan tas tā nav un mēs visi tam droši ticam!
P
P
Es nokristu no kresla,saktu raustities valoda(ka manam datoram),ja kaut kas saktu smazinaties-neaugt.
Donis
D
Labāk, lai pašvaldība pasaka, cik saņems par to, ka tiek slēgts līgums par augstākiem tarifiem. Jau tā gada sākumā cēla cenu, tagad vēl pasaka, ka cels piecas reizes. Kur vecā labā Hoetika, kas vismaz gadiem cenu turēja. Laikam jau nepratās samaksāt otkatu domniekiem. Vai ir daudz principiālāki par tagadèjiem Zaļajiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas