Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ādažu novadā pretplūdu pasākumu īstenošanai pieejami 3,42 miljoni eiro

Ādažu novadā pretplūdu pasākumu īstenošanai pieejami 3,42 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Centrālā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu Ādažu novada pašvaldībai sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par plūdu un krasta erozijas risku apdraudējuma novēršanu.

Projekta īstenošanai trešajā projektu atlases kārtā pieejamais finansējums ir 3 425 833 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums - 2 911 958 eiro un nacionālais finansējums - vismaz 513 875 eiro.

Šīs ES fondu programmas mērķis ir pielāgoties klimata pārmaiņām, samazinot augstu plūdu risku, un nodrošināt iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu.

Paredzēts, ka ERAF finansējumu var izmantot esošo hidrotehnisko būvju, tehnoloģisko iekārtu un pārgāžņu pārbūve un atjaunošanai, jaunu pretplūdu aizsargbūvju būvniecībai, virszemes noteces un lietus ūdeņu novadīšanas infrastruktūras būvju būvniecībai, atjaunošanai un pārbūvei, kā arī dabiskas teritorijas pilnīgai vai daļējai atjaunošanai un "zaļo" risinājumu izmantošanai plūdu risku novēršanai.

Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas ietvaros pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Ādažu novada pašvaldībai kā ERAF finansējuma saņēmējai iesniegums CFLA jāiesniedz līdz šī gada 29.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas