Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Applūdušajās teritorijās elektroapgāde vēl nav atjaunojama 68 mājsaimniecībām

Saglabājoties bīstami augstam ūdens līmenim Daugavā un Ogres upē, iedzīvotāju drošībai elektroapgādi vēl nedrīkst atjaunot 68 mājsaimniecībām Līvānu, Jēkabpils, Daugavpils un Ogres novadā, ziņo portāls staburags.lv.

AS Sadales tīkls atbildīgie darbinieki kontrolē situāciju un rūpīgi izvērtē elektroapgādes atjaunošanu katrai mājsaimniecībai.

Ūdens līmenim Latvijas upēs pazeminoties un situācijai stabilizējoties, elektrība klientiem tiek operatīvi atjaunota. Atslēgto mājsaimniecību skaits plūdu skartajās teritorijās ir ievērojami samazinājies salīdzinot pēdējās dienas - piektdien, 19.aprīlī, bez elektrības bija 258 klienti, sestdien, 20.aprīlī, - 85 klienti un svētdien, 21.aprīlī, - 68.

Joprojām bīstami augsts ūdens līmenis ir Daugavā un Ogres upē, attiecīgi elektroenerģijas piegāde ir pārtraukta 32 klientiem Līvānu novadā, 10 klientiem Jēkabpils novadā, četriem klientiem Daugavpils novadā un astoņiem klientiem Ogres novadā. Ūdens līmenis turpina paaugstināties arī Vidzemes upēs Gaujā, Amatā, Vaidavā un Salacā, kas ietekmē elektroapgādi pieciem klientiem Salacgrīvā un diviem klientiem Valkas novada Zvārtavas pagastā. 

AS Sadales tīkls atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, elektroierīces ir jāatslēdz no strāvas piegādes, tādējādi novēršot apdraudējumu konkrētajam objektam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas