Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apstiprināts rīcības plāns Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības finanšu krīzes pārvarēšanai

Rēzeknes pašvaldības dome apstiprinājusi rīcības plānu Rēzeknes pašvaldības finanšu krīzes pārvarēšanai, lai sadarbībā ar Finanšu ministriju strādātu pie finanšu situācijas stabilizēšanas un uzlabošanas pašvaldībā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Līdzekļu ekonomijas nolūkos pašvaldības vadības uzdevumā iestāžu un pārvalžu vadītāji sagatavoja priekšlikumus līdzekļu taupīšanai vairākās budžeta izdevumu pozīcijās, kuri tika apkopoti vienotā rīcības plānā.

Amata vietu optimizācija, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas un rūpīgi izvērtējot esošos personāla resursus - kopumā 1243 darbinieki, skars 59,4 amata vienības astoņās struktūrvienībās, izslēdzot no iestāžu amatu sarakstiem 24 vakantās vietas, veicot slodžu sabalansēšanu 38 darbiniekiem un izslēdzot 25 aizpildītās amata vietas. Plānoto budžeta izdevumu samazinājums ir apmēram 168 775 eiro 2023.gadā un 847 017 eiro 2024.gadā.

Rīcības plāns paredz virkni izmaiņu saistošajos noteikumos. Piemēram, tiks izslēgtas atsevišķas pasažieru kategorijas noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā. Tāpat gaidāmas izmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas un atvieglojuma piešķiršanas kārtībā, kā arī plašas izmaiņas sociālo pakalpojumu un brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu jomā.

Brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti lielākoties vairs netiks piešķirti, saglabājot divus pabalstu veidus - ēdināšanas pabalstu bērnam ar invaliditāti un pabalstu jaundzimušā aprūpei - 50% apmērā. Saistošo noteikumu projekti šobrīd ir izstrādes stadijā, notiek publiskās apspriešanas. Izmaiņas saistošajos noteikumos un grozījumi 2023.gada budžetā tiks skatīti nākamajā domes sēdē 24.augustā.

Minētie taupības pasākumi ļaus samazināt 2023.gada plānotos budžeta izdevumus par 1,23 miljoniem eiro. Lai stabilizētu radušos finansiālo situāciju, pašvaldības budžeta deficīta segšana plānots ņemt arī aizņēmumu 1,4 miljonu eiro apmērā, tāpat tiks sagatavoti iesniegumi aizņēmumu saņemšanai četru augstas gatavības pašvaldības investīciju projektu pabeigšanai, kā arī turpināsies auditi pašvaldības iestādēs un paredzēti skolu tīkla optimizācijas pasākumi.

LETA jau rakstīja, ka līdzekļu taupības nolūkā no dažādām Rēzeknes pašvaldības struktūrām plānots atlaist aptuveni 60 darbinieku, tā paredzot ietaupīt nepilnu miljonu eiro.

Saistībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālajām grūtībām, budžetā konstatējot 3,9 miljonu eiro trūkumu, pašvaldībā tiek meklētas iespējas samazināt budžeta izdevumus. Izskanējuši priekšlikumi samazināt darbinieku skaitu pašvaldībā un mazināt sociālo atbalstu iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas