Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar slikto ceļu neapmierinātie vecpiebaldzēni trešdien pie valdības nama rīkos sapulci

Pilsoniskās akcijas Vecpiebalgas ceļam būt! atbalstītāji trešdien pie valdības nama rīkos sapulci, lai panāktu nekavējošu valsts autoceļa P30 Cēsis-Vecpiebalga-Madona atjaunošanas sākšanu.

Tāpat Vecpiebalgas novada dome trešdien, 10.aprīlī, lems jautājumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanas pieprasījuma iesniegšanu valdībai, lai tā izsludinātu ārkārtējo situāciju Vecpiebalgas novada administratīvajā daļā, kuru aizņem kritiskā stāvoklī nonākušā autoceļa posms.

Jau ziņots, ka biedrības Piebalgas attīstībai valdes locekļa un akcijas rīkotāja Māra Ločmeļa desmit gadus vecā meita uzrakstījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā lūdz panākt autoceļa salabošanu.

Ločmelis otrdien žurnālistus informēja, ka ir saņemta vēstule no premjera biroja vadītājas, kurā apgalvots, ka atbilde tiks sniegta tuvākajā laikā.

Ar premjera atbildes gaidīšanu akcijas rīkotāji nav aprobežojušies un biedrība Piebalgas attīstībai ir lūgusi Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētājai Ellai Frīdvaldei-Andersonei sasaukt novada domes ārkārtas sēdi, lai izlemtu jautājumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanas pieprasījuma iesniegšanu Ministru kabinetam.

Biedrība pieprasa izsludināt ārkārtējo situāciju Vecpiebalgas novada administratīvajā daļā, kuru aizņem kritiskā stāvoklī nonākušā autoceļa posms no Meļļiem līdz Vecpiebalgas un Madonas novada robežai un uzdot atbildīgajām institūcijām nekavējoties nodrošināt posma atjaunošanu.

Ločmelis skaidroja, ka šāds solis nepieciešams, jo konkrētais ceļa posms apdraud iedzīvotāju veselību un dzīvību. To apliecinājusi arī savāktā pierādījumu bāze, tostarp inženiera atzinums, ka ceļš atrodas katastrofālā stāvoklī.

Novada domes sēde tiks sasaukta trešdien plkst.9. Pēc sēdes ar vairākiem autobusiem vecpiebaldzēni dosies uz Ministru kabinetu Rīgā, lai plkst.13 piedalītos sapulcē, kurā iedzīvotāji paudīs atbalstu prasībai sakārtot minēto autoceļu.

"Mēs šādā veidā parādīsim, ka no lūdzējiem un kaut kādiem protestētājiem pāriesim jaunā kvalitātē. Mēs simboliski realizēsim tautas varu un pieprasīsim Ministru kabinetam rīkoties, lai novērstu cilvēkpamattiesību aizskārumu. Pēc šīs sapulces Rīgā dzīvojošie piebaldzēni ir apņēmības pilni veikt simbolisku diennnakts dežūrējošu pastaigu ap Ministru kabinetu, lai simboliski parādītu, ka mēs gaidām nekavējošu rīcību, lai atjaunotu tiesiskumu," uzsvēra Ločmelis.

Ločmelis arī domā, ka premjers uz iepriekšminēto skolnieces vēstuli "neatrakstīsies". "Esmu pārliecināts, ka veselais saprāts uzvarēs un nekāda atrakstīšanās nesāksies. Viena iemesla dēļ - esmu apņēmības pilns šo jautājumu aktualizēt pilnīgi jaunā kvalitātē. Mēs nediskutēsim, ka nav naudas. Valstij ir naudas vairāk nekā saprašanas," piebilda Ločmelis. Turklāt akcijas rīkotāji neprasot pilnībā atbilstoši Eiropas standartiem rekonstruēt ceļu, taču prasot ieguldīt vismaz minimālos remontdarbus.

"Mēs pat esam gatavi uz risinājumu - ja tiešām valstij ir spiedīgi ar budžeta līdzekļiem, tad lai valsts nākampirmdien nofrēzē šo asfaltbetona virskārtu un atstāj zemes ceļu. Mēs esam ļoti pieraduši braukt pa labiem zemes ceļiem un mums nav problēmu," uzsvēra Ločmelis.

Jau ziņots, ka, lai piesaistītu sabiedrības uzmanību, līdz šim kampaņa izpaudusies sociālajos tīklos, piemēram, blogā piebalgaspuse.blogspot.com ir publicēta autoceļa bedru fotogalerija un video, kurā parādīts kritiskais ceļa stāvoklis.

Arī Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Frīdvalde-Andersone iepriekš apstiprināja, ka patlaban līdz 30.aprīlim visās pašvaldības iestādēs un vietējos veikalos tiek vākti iedzīvotāju paraksti, kas maija sākumā tiks sūtīti ministram kā apliecinājums vietējo iedzīvotāju bažām par šo ceļa posmu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas