Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Augšdaugavas pašvaldība no valsts par vētras postījumiem vēlas saņemt 1,6 miljonus eiro

Augšdaugavas novada dome ir nolēmusi no valsts par augusta vētras postījumu novēršanu prasīt 1,6 miljonu eiro kompensāciju.

Pašvaldība pieprasa pilnā apmērā kompensēt nodarītos zaudējumus pašvaldības īpašumā esošajām ēkām - 506 921 eiro, pašvaldības ceļu infrastruktūrai - 245 888 eiro, kā arī izdevumus par būvniecības atkritumu savākšanu - 86 563 eiro.

Savukārt atbalsta fiziskām personām sniegšanai tiek pieprasīta izdevumu kompensācija no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 733 114 eiro apmērā, kas ir 90% no kopējās summas - 814 571 eiro. 81 457 eiro šiem mērķiem izmaksās pati pašvaldība.

Dažas dienas pēc vētras Augšdaugavas pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dzalbe aģentūrai LETA sacīja, ka pašvaldība otro reizi šogad cietusi dabas stihijā un cer uz valdības atbalstu.

No vētras Augšdaugavas novadā cietušas apmēram 400 mājsaimniecības.

Kā ziņots, kopējais provizoriski nepieciešamais finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām ir no 5,34 miljoniem eiro līdz septiņiem miljoniem eiro, liecina valdības 5.septembra sēdes darba kārtībā iekļautais informatīvais ziņojums "Aktuālā situācija par 7.augusta vētras radītājiem zaudējumiem pašvaldībās".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apkoptie dati liecina, ka 12 pašvaldībās fiksēti vētras postījumos radītie zaudējumi pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajām 66 ēkām, kam nepieciešami 3 707 994 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas