Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Augusta plūdos bojāto ceļu atjaunošanai tērēti 1,3 miljoni eiro

Augusta beigās notikušie plūdi Latgales reģioni skāruši vairāk nekā 150 valsts autoceļu posmus, kuru atjaunošanai jātērē kopumā 1,3 miljoni eiro, vēsta Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Plūdos visvairāk cietuši Rēzeknes, Baltinavas, Kārsavas un Balvu novadā esošie valsts autoceļi, kur to atjaunošana nodarījusi vislielākos zaudējumus - Rēzeknes novadā – 388 188 eiro, Baltinavas novadā – 229 806 eiro, Kārsavas novadā – 175 312 eiro un Balvu novadā – 164 732 eiro.

Lai atjaunotu autoceļus pēc plūdiem, notikusi un turpinās caurteku atjaunošana, nogāžu nostiprināšana, izskalojumu aizbēršana, seguma dilumkārtas atjaunošana, ceļa sāngrāvju nostiprināšana, barjeru sakārtošana, ceļa klātnes atbrīvošana no lauztiem kokiem un citi darbi. Plūdu sekas tiek novērstas maksimāli īsā laikā, lai ceļus sakārtotu un sagatavotu ziemas uzturēšanas darbu veikšanai.

To, kādi darbi būs nepieciešami, lai atjaunotu valsts autoceļus, kas cieta otrajos plūdos, kuri notika jau septembrī, varēs aprēķināt tad, kad kritīsies ūdens līmenis un autoceļi vairs nebūs zem ūdens. Pašlaik satiksmei vēl ir slēgti divi autoceļu posmi Latgalē:

Rožupe-Švirksti (V759) 1,3.-2,93.kilometrs, kā arī Mežslokas-Čonkas-Dūre (V374) 13,714 kilometrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas