Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Brīdina par intensīvu transporta un gājēju satiksmi Aglonas virzienā

No šodienas līdz 15.augustam gaidāma intensīva transporta un gājēju satiksme Aglonas virzienā, ņemot vērā, ka Aglonā notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas valsts ceļi (LVC).

LVC arī atgādina, ka vienlaikus valsts autoceļu tīklā noris aktīva būvdarbu sezona, tāpēc autobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem un savlaicīgi jāplāno brauciena maršrutus, iepazīstoties ar visiem aktuālajiem ceļu remontdarbiem LVC mājaslapā.

Ieteicamais maršruts, dodoties uz Aglonu no Rīgas, ir no Rīgas līdz Aizkrauklei pa Daugavas kreiso krastu pa autoceļiem Rīgas HES–Jaunjelgava un Bauska–Aizkraukle līdz Pļaviņu HES, tālāk dodoties pa Daugavas labo krastu pa Daugavpils šoseju līdz  Nīcgalei, kur jānogriežas uz autoceļu Višķi–Nīcgale un jābrauc līdz Špoģiem. Tālāk var doties pa Rēzeknes–Daugavpils šoseju līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona un tad līdz Aglonai.

Savukārt ieteicamais maršruts, dodoties uz Aglonu no Kurzemes, ir pa Jelgavas šoseju līdz Rīgas apvedceļam A5, pa apvedceļu A5 līdz autoceļam Rīgas HES–Jaunjelgava un tālāk kā no Rīgas.

Ir divi ieteicamie maršruti, dodoties uz Aglonu no Vidzemes, - pa autoceļu Cēsis–Vecpiebalga–Madona līdz autoceļam Jēkabpils–Rēzekne, tad līdz Jēkabpilij un tālāk kā no Rīgas vai arī līdz Rēzeknei un tālāk pa Rēzeknes–Daugavpils šoseju līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona un tad līdz Aglonai.

LVC aicina autovadītājus neizmantot autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona posmu no Jēkabpils–Rēzeknes šosejas līdz Rēzeknes–Daugavpils šosejai, jo no Atašienes krustojuma līdz Steķiem un no Preiļiem līdz Bašķiem ir būvdarbu posmi ar kopumā desmit luksoforu posmiem, kas laiku ceļā pagarinās par pusotru stundu.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Latgalē ir Jēkabpils–Rēzeknes šosejas posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem, kur turpinās remontdarbi un ceļā paiet pusstunda. Divi luksoforu posmi ir arī no Rēzeknes līdz Ludzai. Savukārt uz reģionālā autoceļa Rēzekne–Gulbene norit remontdarbi un ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Dricāniem prasa stundu, jo ir pieci luksoforu posmi un vēl trīs metru platuma ierobežojums posmā no Rēzeknes līdz Audriņiem.  

Uz Daugavpils apvedceļa satiksme pāri Daugavai tiek organizēta ar luksoforiem un augstuma ierobežojums pār pagaidu tiltu ir 4,2 metri, bet platuma ierobežojums – 2,7 metri.

LVC informē, ka ceļa remontdarbus no Preiļiem līdz Bašķiem uz autoceļa Krāslava–Preiļi-Madona var apbraukt vairākos viedos. Preiļos var nogriezties uz Feimaņiem, braukt līdz autoceļam Rēzekne-Daugavpils un tālāk līdz Aglonai. Tāpat vēl viens veids, kā attiecīgos ceļa remondarbus apbraukt, ir Līvānos braukt taisni, pa Daugavpils šoseju līdz pagriezienam uz Nīcgali un tālāk līdz Višķiem jeb autoceļam Rēzekne–Daugavpils pa autoceļu Višķi–Nīcgale. Višķos pa autoceļu A13 jādodas Rēzeknes virzienā līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona un tālāk līdz Aglonai.

Pastāv arī satiksmes ierobežojumi kravas auto tranzītsatiksmei Aglonas apkārtnē.Lai nodrošinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošību, sākot no šīs dienas plkst. 17 līdz 15. augusta plkst. 18 tiks slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē - Dagda-Aglona posmā Sloboda-Aglona, Krāslava-Preiļi-Madona posmā Krāslava-krustojums ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi), Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona posmā Šķeltova-Aglona, uz Grāveriem, Jaunaglona-Aglona, Aglona-Višķi. 

Kā apbraucamos autoceļus ieteicams izmantot autoceļu Malta-Sloboda, Kastīre-Kategrade-Kameņeca-Kapiņi, Jaunokra-Grāveri un Grāveri-Višķi līdz A13. Uz Aglonas svētku dalībniekiem un sabiedrisko transportu šie ierobežojumi neattieksies.

LVC aicina autovadītājus ar izpratni izturēties pret ieviestajiem satiksmes ierobežojumiem, ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī rēķināties ar iespējamu garāku ceļā pavadīto laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas