Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Burtnieku novadam jauns pašvaldības domes priekšsēdētājs

24. aprīlī, Burtnieku novada pašvaldības domes sēdes laikā tika atbrīvots no amata līdzšinējais domes priekšsēdētājs Guntars Štrombergs un viņa amata pienākumus pārņēma Edvīns Straume, Štromberga vietnieks, ziņots Burtnieku novada mājaslapā.

Balsojumā par Štromberga atstādināšanu piedalījās visi 15 domes deputāti, no kuriem 8 balsoja ne tikai par Štromberga atstādināšanu, bet arī par "neuzticības balsojuma" veikšanu. 

Tikmēr Straumes sasauktās ārkārtas sēdes laikā tika pieņemts lēmums par Štromberga mantinieku. Uz amatu tika virzīts gan pats Straume, gan Viesturs Karlivāns. Par Straumi kopā nobalsoja 8 deputāti. 

Štrombergs aģentūrai LETA pauda nostāju, ka viņa atbrīvošanai no amata nav bijis iemeslu. Neuzticības balsojuma iniciatori esot iepriekšējā sasaukuma deputāti. Viņi pārmetuši kompetences trūkumu un atbalstu administratīvi teritoriālajai reformai.

"Diemžēl ne uz vienu konkrētu jautājumu par kompetences trūkumu atbildi tā arī nesaņēmu. Jā, es atbalstu administratīvi teritoriālo reformu, ja reforma ir ekonomiski pamatota un mūsu novada iedzīvotāju dzīves līmenis uzlabojas, tad var novadu pievienot administratīvajam centram Valmierā," stāstīja Štrombergs.

Viņš neizprotot arī Straumes iebildumus par to, ka pēdējo divu gadu laikā nav sākti jauni investīciju projekti. "Straume kā mans vietnieks arī ir līdzatbildīgs par finanšu jautājumiem un jaunu investīciju projektu piesaisti," izteicās Štrombergs.

Bijušais novada priekšsēdētājs stāsta, ka ir veiksmīgi pabeigti iepriekšējie projekti un izstrādāts būvprojekts novada pirmsskolas izglītības iestādes paplašināšanai. Bija plānots risināt jautājumu par finansējuma piesaisti, lai projektu varētu īstenot.

Tikmēr jaunievēlētais domes priekšsēdētājs uz nākotni skatās ar pozitīvu prātu. “Rīkosimies tā, lai nodrošinātu darba nepārtrauktību un īstenotu pašvaldībai likumā noteiktās funkcijas. Pilnvērtīgi un izsvērti sāksim īstenot pašvaldības 2019. gada budžetu. Iedzīvotāji var būt droši, ka tiks nodrošināti līdzšinējie pašvaldības sniegtie pakalpojumi, strādāts pie izglītības kvalitātes celšanas, ceļu infrastruktūras sakārtošanas, veikti sociālās aizsardzības pasākumi un risināti citi būtiski jautājumi. Pašvaldības domē notiekošās domstarpības ir pārvaramas, tikai deputātiem jāpieņem pārmaiņas. Ceru, ka spēsim strādāt kopā, uzklausīt viens otra viedokļus un kopīgi pieņemt iedzīvotājiem labvēlīgāko lēmumu, tostarp saistībā ar gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu,” Straumi citē Burtnieku novads. 

Par to, kurš pildīs domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus tiks lemts kādā no nākamajām domes sēdēm. 

pievienota 2.-5.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas