Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Carnikavas deputāts Leja pēc publiskas izkaušanās mandātu negrasās nolikt

Carnikavas novada domes deputāts Jānis Leja (Saskaņa) saistībā ar kautiņu, kurā viņš bija iesaistīts pagājušās nedēļas nogalē, negrasās nolikt deputāta mandātu un pamest partiju, aģentūrai LETA apliecināja pats Leja. Deputāts vēlas sagaidīt sevis pārstāvētā politiskā spēka vērtējumu par rīcību. "Tad arī domāšu. Es palieku pie sava - aizstāvēju savus bērnus -, un ar politiku tam nav saistības," pauda deputāts, solot pēc notikušā strādāt ar vēl lielāku sparu.

"Iedomājieties situāciju – jūsu 11 un 16 gadus vecie bērni spēlē florbolu pret pieaugušo komandu. Pēkšņi pilngadīgi, pieauguši veči sāk sist jūsu bērnu pa kaklu un pa muguru. Tieši sist, nevis grūstīties vai nejauši aizķer, bet gan no visa spēka cenšas atriebties par kaut kādu momentu spēlē," šādi notikušo interpretē partija Saskaņa ierakstā Facebook.

Leja aģentūrai LETA arī apstiprinājis izskanējušo informāciju, ka jūlija domes sēdē viņš lietojis necenzētus vārdus, taču neuzskata to par pārkāpumu. Pretenziju gadījumā Leja aicina deputātus vai domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu (LZS), kura gan par konfliktu nedēļas nogalē, gan par domes sēdē notikušo paziņoja Facebook, vērsties domes Ētikas komisijā.

Jau vēstīts, ka partijas Saskaņa Revīzijas komisija vērtēs Lejas rīcību saistībā ar notikušo kautiņu svētdien Carnikavā sporta pasākuma laikā, aģentūrai LETA pavēstīja partijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Partijas Saskaņa priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA pauda, ka arī Leja ir iesniedzis iesniegumu Valsts policijā (VP) par vardarbību, kas esot pielietota pret viņa bērniem. Pašlaik Ušakova rīcībā esošā informācija liekot viņam domāt, ka Leja esot rīkojies pareizi, ko Ušakovs arī paudis savā Twitter kontā.

Reizē partijas līderis atzīst, ka partijas pārstāvja rīcība ir bijusi pārāk emocionāla. "Lai vērtētu tālāk, sagaidīsim Valsts policijas atzinumu," pauda Ušakovs.

Urbanovičs norādīja, ka šo situāciju uzskata par nopietnu un ka to vērtēs Revīzijas komisija, kura partijā atbild arī par ētikas jautājumu izskatīšanu. Tāpat šī jautājuma izskatīšanā iesaistīsies Saskaņas Vidzemes kurators Aleksandrs Sakovskis, kurš šajā novadā koordinē partijas nodaļu darbu un kuram tāpēc ir visciešākā komunikācija ar politiskā spēka Carnikavas nodaļu.

Top komentāri

Vecis
V
Cietumā to mērkaķi!
Def
D
Ko tad citu var gaidīt no saskaņas mēsla.
andis
a
BALSOJIT PAR " SASKAŅU " un arī Jūs dabūsiet pa PURNU , ja nedarīsiet un nerunāsiet kā parija Jums liek !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas