Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ceļmalas grāvī Tukumā konstatē naftas produktu piesārņojumu

Ceturtdien, 3. jūnijā ap plkst.19 Tukuma iedzīvotāji informēja Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālo vides pārvaldi (Ventspils RVP) par Stacijas ielas sāngrāvī manītiem naftas produktiem. Par notikušo Ventspils RVP ziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Tukuma nodaļai un Tukuma novada domes amatpersonām.

VVD konstatējis, ka ar grāvi savienotajās upēs – Zvirgzdupītē un Slocenē, piesārņojums nav konstatēts. Lai novērstu tālāku piesārņojuma nokļūšanu ūdenskrātuvēs VUGD darbinieki grāvī ievietojuši absorbējošās bonas un aizbēruši grāvja galu ar granti.

Iespējams, naftas produktu nokļūšana grāvī saistīta ar tā neseno tīrīšanas un padziļināšanas darbu veikšanu un ilgstošām lietavām, kā rezultātā no grāvja tuvumā esošās teritorijas grunts notikusi naftas produktu skalošanās. Pēc vietējo iedzīvotāju sniegtās informācijas, šajā vietā pirms daudziem gadiem atradusies bitumena ražotne. Izskalotā bitumena emulsija ir klasificējama kā teritorijas vēsturiskais piesārņojums.

Lai lemtu par piesārņotās teritorijas izpēti, piesārņojuma līmeņa noteikšanai un tālākiem piesārņojuma sanācijas darbiem, notikuma vietu piektdien atkārtoti apseko VVD Ventspils RVP inspektors, piesaistot arī Tukuma novada domes amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas