Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cietsirdīga atbrīvošanās no atbildības: Daugavpilī pa logu izmet kucēnus

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē saņemts zvans no kāda Daugavpils iedzīvotāja, kurš daudzdzīvokļu nama pagalmā atradis maisu ar pamestiem kucēniem. Notikuma vietā policisti atrada maisu ar diviem bez uzraudzības atstātiem suņukiem. Tika uzsākta administratīvā lietvedība, lai noskaidrotu, kurš ir atbildīgs par kucēnu pamešanu likteņa varā.

Apsekojot tuvākos namus, likumsargiem izdevās identificēt iespējamo vainīgo. Noskaidrots, ka likumpārkāpējs, visticamāk, bija izmetis maisu ar kucēniem pa sava dzīvokļa logu, šādā veidā mēģinot tikt vaļā no viņam nevēlamā "ģimenes pieauguma".

Daugavpils iecirkņa Austrumu nodaļas darbinieki ķepaiņus nogādāja drošībā dzīvnieku patversmē Labs draugs, kur par tiem tagad rūpējas patversmes speciālisti.

Diemžēl viens no kucēniem no grūtajām traumām gāja bojā, savukārt otrs atrodas Daugavpilī, Piekrastes ielā 2, un meklē jaunas mājas. Policija aicina - ja vēlies kļūt par labu un atbildīgu saimnieku, tad sīkāku informāciju vari iegūt, sazinoties ar patversmi pa tālruni 29572677.

Šobrīd izmeklēšana turpinās, savukārt dzīvnieku īpašniekiem par šādu likumpārkāpumu draud administratīvā atbildība.

Valsts policija atgādina, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem vai dzīvnieku nogalināšanas prasību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz trīssimt piecdesmit eiro, bet juridiskajām personām no piecpadsmit līdz septiņsimt eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Top komentāri

kuces dēli - suņi un cilvēki
k
Par ko tādu sods ir cietums ar mantas konfiskāciju. Bet ko var gribēt no valsts, kur māja ir kuģis?
Vai tiešām visiem ir vienalga??
V
Es NESAPROTU kas vēl kārtējam kroplim (savādāk cilvēkus, kas dara pāri tiem, kuri NEKĀ NEVAR sevi aizstāvēt) jāizdara ar kādu dzīvu radību, LAI beidzot kāds sāktu rīkoties, un nevis ieviestu kārtējo NEJĒDZĪGO nodokli, BET tādu sodu, kas kaut mazliet būtu atbilstošs šādam pāri nodarījumam!!! 7 - 500 eur NAV SODS PAR KO TĀDU!!!! Tā ir ņirgāšanās! Ko šādu izlasot tā ir kārtēja vilšanās!!
Raimonds
R
Labāk izmest Pūķinu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas